Foto: DELFI
Līdz ar savu pirmo koncertierakstu DVD formātā grupas pastāvēšanas vēsturē, ticis izdots šī paša koncerta iemūžinājums kompaktdiska formātā.
2005.gada 18.un 19.jūnijā „Milton Keynes” stadionā Lielbritānijā pulcējās aptuveni 65 tūkstoši pankroka cienītāju. Vismaz tā ierakstā ‘Bullet In A Bible’ iemūžināto šovu raksturo neskaitāmi mediji visā pasaulē. Reti kurš vairs uzdrīkstas pat iedomāties, ka tajā, ar ko šobrīd nodarbojas „Green Day”, pankroka ir tik maz, cik maz Ozijā Osbornā neatmirušu smadzeņu šūnu. Un tomēr, nekautrējoties sevi piedēvēt šai mūzikas subkultūrai, „Green Day” izklausās ugunīgāki nekā jebkad iepriekš, liekot jaunu meitenīšu spiedzieniem brīžiem ierakstā pārspēt pašu grupu.

Muzikāli, saprotams, visvairāk pieskaroties grupas pēdējam – „Grammy” balvu ieguvušajam ierakstam ‘American Idiot’, koncertā (par laimi) dzirdamas arī dažas senāku dienu dziesmas kā, piemēram ‘Hitchin' A Ride’ un ‘Good Riddance (Time Of Your Life)’ no plates ‘Nimrod’ vai ‘Longview’ un, protams, ‘Basket Case’ no albuma ‘Dookie’. Minētās dziesmas, jāteic, izsauc jūtami mazāku klāt esošo sajūsmu, taču arī tas pat būtu nesvarīgi. Ik pa brīdim nejauši „uztrāpot” uz grupas eposa ‘Wake Me Up When September Ends’ vēl epohālāko videoklipu ārzemju mūzikas televīzijas kanālos un tajā kārtējo reizi redzot skropstu tušu triepieniem un grimētāju pieskārieniem izdaiļoto grupas solistu Billiju Džo, zūd jebkāda radusies ticība tam, ko šobrīd mūzikā rada „Green Day”. Lai piedod visi grupas fani, taču nebūšu vienīgais, savos uzskatos grupu nosaucot par hamburgeru kultūras mūzikā spilgtāko piemēru. Taču kamēr mani nīgrie iebildumi pret kādreiz pārliecinošas grupas „ar savu stāju” neizbēgamo pārdošanos tiek ierakstīti skurstenī, „Green Day” apceļo pasauli, noceļot jumtus aizvien jauniem stadioniem un koncertzālēm. Skaidrs, ka ‘Bullet In A Bible’, vienalga - komplektā ar koncerta videoierakstu DVD formātā vai bez tā, ir obligātā literatūra ikvienam grupas cienītājam, arī tādam, kas sevi grupas fanu pulkam nevēlas pierakstīt tikai grupas jaunākā albuma dēļ, un kalpo par spilgtu apliecinājumu, ka „Green Day” ir cienīgi valkāt „mūsdienu enerģētiskākās stadionu grupas” titulu. Ar visām no tā izrietošajām sekām.

Vērtējums:

Iesaku: 'American Idiot ', 'Basket Case ', 'Waiting '
Saraksts:

1.American Idiot
2.Jesus Of Suburbia
3.Holiday
4.Are We The Waiting
5.St. Jimmy
6.Longview
7.Hitchin' A Ride
8.Brain Stew
9.Basket Case
10.King For A Day/Shout
11.Wake Me Up When September Ends
12.Minority
13.Boulevard Of Broken Dreams
14.Good Riddance (Time Of Your Life)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!