Iznācis jau otrais albums sadarbojoties Isobellai Kempbelai un Markam Laneganam – "Sunday At Devil Dirt". Nedomāju, ka ir vērts meklēt atbildi - vai divreiz var vai nevar iekāpt tanī pašā upē? Šis savdabīgais vokālu salikums, un tumšais sapņainums ir vienkārši skaists, un tas nekas, ka varbūt pietika ar vienu albumu.
Vērtējums:
image

Isobel Campbel&Mark Lanegan 'Who Built The Road'

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/IsobelCampbellMarkLanegan_Who.Built.The.Road.mp3'; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Isobel Campbel&Mark Lanegan 'Shot Gun Blues' $sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/IsobelCampbellMarkLanegan_Shot.Gun.Blues.mp3'; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Isobel Campbel&Mark Lanegan 'The Raven' $sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/IsobelCampbellMarkLanegan_The.Raven.mp3'; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Tātad, jāatgādina, ka skotu grupu "Belle and Sebastinan" un "Gentle Waves" kādreizējā vokāliste, ļoti maigās un sievišķīgās balss īpašniece Isobella Kempbela jau otro reizi radījusi kopīgu albumu ar vienu no Sietlas 'grunge' pamatlicējiem, grupas "The Screeming Trees" līderi Marku Laneganu. Pirmais abu kopīgais albums "Ballad Of The Broken Seas" iznāca 2006. gadā un izpelnījās kritiķu atzinību, kā arī tika nominēts prestižajai "Mercury" balvai. Albuma mūzikas autore bija Isobella, bet Lanegans piedalījās kā viesvokālists. Tās bija dziesmas diviem, taču abi mākslinieki tā arī studijā, albuma ieraksta laikā nesatikās, un katrs savu vokālo partiju ierakstīja savā kontinentā, tik un tā uzburot to iespaidu, ko sieviešu žurnālos sauc par "jūtu ķīmiju" vai tamlīdzīgi.

Par otrā albuma albuma ieraksta vēsturi informācijas avoti pagaidām klusē, bet labpatiktos iedomāties, kā abi mākslinieki studijā kopīgi rada jaunu, "Skaistules un Briesmoņa" pasakas estētikas cienīgu stāstu, gluži kā savulaik Nensija Sinatra un Lī Hazelvuds, vai PJ Harvija un Niks Keivs.

Arī šī albuma "Sunday at Devil Dirt", lielākās daļas dziesmu autore, kā ari visa albuma producente ir pati Kempbela. Viņas maigā balss skan vēl vairāk kā 'ne no šī pasaules', bet Lanegana raupjais folk- rokmūziķa dziedājums skan pielaidīgāk, saudzīgāk nekā esam to pieraduši dzirdēt.

"Sunday at Devil Dirt" šis 'maigais - raupjais' vokālu salikums vairs nav nekāds pārsteigums, taču tas nemazina albuma sapņaino, liego noskaņu. Tieši šajā dueta šķietamajā nesaderībā vēl joprojām slēpjas tā pievilcība.

Mazliet gaumīgas, patumšas erotikas, maigu šūpuļdziesmu un teju vai vecu vesternu fona skaņdarbu, ar amerikāņu blūza un 'country' piešprici Marka Lanegana personā. Un tas viss vienkārši un saprotami, jo "tieši vienkāršībā slēpjas spēks," savulaik intervijā žurnālam "Uncut" sacījusi pati Isobella Kempbela.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!