Foto: DELFI

Kino festivāla "Lielais Kristaps" ietvaros piektdien, 13. aprīlī, pulksten 20, kinoteātra "Splendid Palace" Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos Pētera Simma režisētā Baltkrievijas, Igaunijas un Latvijas kopražojuma pilnmetrāžas spēlfilma "Vientuļā sala".

Režisors iepriekš portālam "Delfi" par filmu teicis: "Vēlējāmies parādīt, ka katrs cilvēks dzīvo savu dzīvi, ir saistīts ar savām problēmām un darbiem, bet pēkšņi redzam, ka tās problēmas, kuras nevaram atrisināt gadiem un pat gadu desmitiem, citi cilvēki var atrisināt ātri un vienkārši. Tā ir galvenā filmas doma". Tāpat Simms norādīja, ka veidotāju komanda vēlējusies, lai filma ir "nedaudz konservatīva, lai tajā nav nemitīgas lamāšanās".

Kinolentē filmējušies arī divi Latvijas aktieri - Andris Keišs, kurš atveidojis Zigi un Romualds Ancāns, kurš atveidojis tēvoci Dimu.

Pārējās lomās: Lomās: Lembits Ulfsaks, Juhans Ulfsaks, Lenna Kūrmā, Igors Sigovs, Svetlana Zeļenkovskaja, Boriss Poluņins, Valerija Arlanova, Agneta Kaminska, Veronika Pļjaškēviča, Vlads Žuravļovs, Gerts Raudseps, Andris Keišs un Olga Vodčica.

Filmu, kuras budžets bija vairāk nekā 1,2 miljoni eiro, kopā ar Latviešu studiju "F.O.R.M.A" producējusi igauņu kompānija "Lege Artis Film" un baltkrievu kinostudija "Belarusfiļm".

Filmas veidošanu finansiāli atbalstījis Nacionālais Kino centrs, Igaunijas Filmu fonds, Igaunijas Kultūrkapitāla fonds, Baltkrievijas Kultūras ministrijas Kino departaments un Eiropas Savienības MEDIA programma. Filmēšanas darbus Latvijā atbalstīja VAS "Latvijas dzelzceļš", SIA "LDz Cargo" un AS "Pasažieru vilciens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!