Foto: Publicitātes foto

Nacionālā filmu festivāla "Lielais Kristaps" balvu pasniegšanas ceremonijā, kas 14. aprīlī norisināsies kino "Splendid Palace", par muzikāliem priekšnesumiem rūpēsies producenta, komponista un filmu mūzikas autora Kārļa Auzāna projekti – čellu trio "Melo-M" un Nepieradinātā Folka orķestris "Pingvīnu Cirx", portālu "Delfi" informē kinofestivāla rīkotāji.

Ceremonijas muzikālo vēstījumu un skaņdarbu programmu veidojis Kārlis Auzāns, izvēloties gan paša kompozīcijas, gan grupas "Pingvīnu Cirx" dalībnieka Andreja Grimma darbus, gan plaši pasaulē pazīstamas dziesmas.

Skaņdarbu klāstā būs mūzika no kinofilmas "Medības", par kuru Kārlis Auzāns saņēma Lielo Kristapu pirms vairākiem gadiem, "Melo-M" izpildījumā skanēs arī kompozīcijas no dejas izrādes "Apstājies".

"Melo-M" ceremonijā uzstāsies jaunajā sastāvā – kopā ar Kārli Auzānu trio muzicēs Miķelis Dobičins un Jānis Pauls.

Savukārt Nepieradinātā Folka orķestris atskaņos gan slaveno motīvu no Emira Kusturicas filmas "Melnais kaķis, baltais kaķis", afrikāņu un īru mūzikas motīvus, kā arī citas kompozīcijas.

Uzstāšanās "Lielā Kristapa" balvu pasniegšanas ceremonijā Nepieradinātā Folka orķestrim būs publisks ģenerālmēģinājums pirms gaidāmā pirmā lielā koncerta, kas kino "Splendid Palace" notiks 2. maijā. Tā būs arī iespēja plašākai publikai iepazīt jaunizveidoto kolektīvu, kurā Kārļa Auzāna virsvadībā darbojas muzicēt griboši jaunieši.

Kolektīva repertuārs ir ļoti plašs - Sauda Arābijas, Marokas, Īrijas, Balkānu reģiona, Izraēlas, Malaizijas, Krievijas, Rumānijas, Igaunijas, Somijas un citu valstu nacionālā mūzika, kā arī Emira Kusturicas, Manu Chao, Astora Piacollas, Viktora Coja, Īena Andersona un citu pasaulē pazīstamu autoru darbi.

Biļetes uz 2. maijā gaidāmo Nepieradinātā Folka orķestra koncertu var iegādāties "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!