Foto: DELFI

Latvijas Televīzija 6. martā 19:00 un pēc "Panorāmas" ap 21:15 translēs Lielās Mūzikas balvas 2011 pasniegšanas ceremoniju un balvas nominantu koncertu, portālu "Delfi" informē televīzijas pārstāvji.

LTV pirmo reizi Lielās Mūzikas balvas (LMB) pārraidē piedāvās skatītājiem iespēju vakara gaitā ielūkoties šī nozīmīgā Latvijas mūzikas notikuma aizkulisēs.

Jaunie mūziķi Annija Putniņa un Edgars Janovs LMB pārraides laikā izjautās pasākuma dalībniekus, noskaidros gan mūziķu, gan žūrijas, gan līdzjutēju domas un emocijas, vēros prieka mirkļus.

Uz muzikālas nots LTV1 paliks arī 6. martā pēc nakts ziņām, kad skatītājiem būs iespēja vēlreiz noskatīties režisores Klēras Albī 2006. gadā tapušo dokumentālo filmu "Elīnas Garanča. Dzimusi, lai dziedātu"(Elina Garanca. Eine Sangerin – naturlich!).

LMB 2011 pretendentu vidū, kā ierasts, ir jau plaši pazīstami mūziķi – dziedātāja Kristīne Opolais, pianists Vestards Šimkus, vijolniece Vineta Sareika, komponisti Juris Karlsons, Arturs Maskats, labākie mūziķu kolektīvi un muzikālie iestudējumi, kā arī jauni mūziķi, kuru talants valstiskā mērogā novērtēts pirmo reizi.

Balvu piešķir septiņās kategorijās: gada debija, gada jaundarbs, gada koncerts, gada uzvedums, par izcilu sniegumu, par izcilu interpretāciju, par izcilu darbu ansamblī. Divās nominācijās balvas laureāti jau zināmi. Par mūža ieguldījumu balvu saņems diriģents Tovijs Lifšics, bet par spožiem starptautiskiem sasniegumiem un Latvijas vārda daudzināšanu pasaulē – VAK "Latvija" un tā mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais.

Lielās Mūzikas balvas ceremonijas vadītāji būs Dita Lūriņa un Ints Teterovskis.

LMB ir Latvijas Valsts augstākais apbalvojums mūzikā. Balvas pasniegšanas tradīcija pastāv kopš 1993. gada, un tās idejas autors ir tā laika kultūras ministrs Raimonds Pauls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!