Foto: Publicitātes foto

Savukārt smilšu skulptūru parks "Make Sand Art Riga 2012" Rīgā, uz AB dambja svētdien atvadīsies no rīdziniekiem līdz nākamajam gadam, taču arī vēl sestdienas naktī, 8. septembrī no pulksten 21 līdz četriem naktī mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" ietvaros, ikviens ir gaidīts izbaudīt neatkārtojamo atmosfēru, ko pašā Rīgas sirdī veidos četru elementu – smilšu, uguns, gaisa un ūdens satikšanās.

"Baltajā naktī" uz AB dambja uguns atdzīvinās smilšu skulptūru izstādi. Varēs vērot gan to, kā uguns izvirst no parka centrālās skulptūras "Sapņu vārti", gan vērot tēlnieka Kārļa Īles veidoto metāla ugunsskulptūru, gan izbaudīt mistisko atmosfēru, ko radīs lāpu gaismas. Ar to sasauksies izgaismotie Vecrīgas torņi pretējā krastā, un to atspulgu spēles Daugavas ūdeņos. Par apmeklētāju labsajūtu līdz pat četriem no rīta gādās DJ "Shaveit". Turklāt, kā jau visos "Baltās nakts" pasākumos, ieeja būs bez maksas.

Izdrukā ‘Baltās nakts’ karti!

"Ir aizvadīta vēl viena vasara un kaut arī šogad tā mūs ar siltumu un sauli nelutināja tik bieži, cik mums gribētos, smilšu paradīze uz AB dambja pulcēja gan profesionālus māksliniekus, gan visus, kas gribēja radoši izpausties, veidojot paši savas smilšu skulptūras un citus mākslas darbus, kā arī vienkārši atpūsties. Tādēļ aicinu visus vēl pēdējo reizi apmeklēt smilšu skulptūru parku pašā Rīgas sirdī un izbaudīt skaisto un savādāko – Baltās nakts atmosfēru," stāsta "Make Art" producents Reinis Druvietis.

"Baltās nakts" ietvaros, sestdien, 8.augustā no pulksten 21 līdz četriem naktī ieeja parkā – bez maksas.

Smilšu skulptūru parku rīko biedrība "Make Art", kas veidoja arī ledus skulptūru festivālu "Make Ice Art Riga" šoziem Bastejkalnā. Smilšu skulptūru parks ir viens no pilotprojektiem Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta – 2014 programmā. Tās ietvaros 2014. gadā tiks veidota lielākā Eiropas smilškaste, kur radīt mākslu gan profesionāli, gan vienkārši priekam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!