Viena no “Zvejnieksvētku kokteiļa” ‘naglām’ bez šaubām būs “Mūžīgā unisona” uzstāšanās – tik daudz gadu pagājis, bet viņu dziesmas ik pa laikam tiek dungotas pamazām folklorizējoties.
Lieliska ziņa ir tāda, ka tautas tik ļoti iemīļotais kvartets “Mūžīgais unisons” patlaban sēdies studijā, lai ierakstītu gan vispopulārākās no savām dziesmām, gan dažus jaunus sacerējumus, kas beidzot ļaus klausīties neaizmirstamās melodijas, kad vien tīk. Jau šoruden ansambļa cienītāji albumu varēšot iegādāties Latvijas mūzikas ierakstu tirdzniecības vietās.

“Mūžīgais unisons” radās 80-to.gadu sākumā, kad četri, tolaik jaunie Dailes teātra aktieri: Ivars Kalniņš, Jānis Paukštello, Andris Bērziņš un Varis Vētra izveidoja muzikālu grupu. Lielā popularitāte, ko iekaroja šī grupa, balstījās uz māksliniecisko priekšnesumu, uz asprātīgām un sirsnīgām dziesmām. Daļu no tām speciāli viņiem bija rakstījis Raimonds Pauls. Ar šiem koncertiem tika apbraukāta visa Latvija, uzstājoties līdz pat četrām reizēm dienā.

Mainoties grupas dalībnieku interesēm, pēc pāris gadiem, šis projekts beidza savu darbību. Diemžēl grupas koncertos atskaņotais muzikālais materiāls Latvijā netika ierakstīts un izdots.

Un tagad, gandrīz pēc 20 gadu pārtraukuma radusies doma ierakstīt šīs dziesmas un izdot kompaktdiska un audiokasetes formātā. Kā viens no atkal apvienošanās kopīgā projektā idejas katalizatoriem bija “Mūžīgā unisona” izpildītā “Ceļu policistu dziesma” no “Sirdsmīļās Monikas Jaungada šova”, kas iekaroja lielu popularitāti visā Latvijā, un šobrīd faktiski jau ir folklorizējusies.

“Zvejnieksvētku kokteiļa” koncertā tiks izpildītas gan mūzikas albumā ierakstītās 15 dziesmas, no kurām lielākā daļa ir populārie hīti no 80.gadu programmas: “Jūla”, “Noras malā”, “Ai dzīve, dzīvotā”, kā arī dažas jaunas dziesmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!