Foto: DELFI Aculiecinieks

Pagājušajā nedēļā noslēdzies balsojums portālā "Delfi" par gaismas festivāla "Staro Rīga" skaistāko objektu.

Pirmajā vietā pārliecinoši ierindojies gaismas tilts pār pilsētas kanālu - "Latlecom. Tilts, kas savieno". Par šo objektu nobalsojuši 1120 "Delfi" lasītāji. Otrajā vietā – objekts uz Latvijas Nacionālās bibliotekas - "Izdejot mīlestību". Par to nobalsojuši 288 cilvēki. Savukārt trešajā vietā – objekts "Gondola", ko varēja aplūkot Mākslas muzejā Rīgas Bir;ža. "Gondolu" par skaistāko šī gada "Staro Rīga" objektu atzinuši 241 "Delfi" lasītājs.

"Tilts, kas savieno" bija veidots no 1000 metriem LED diožu caurulēm un 234 kvadrātmetrus liela LED lampu tīkla, un tā kopējais garums pāri pilsētas kanālam ir 42 metri. Tilts tika uzstādīts trīs diennakšu laikā, izmantojot pontona tilta konstrukciju ar kopējo trošu garumu vairāk kā 1 km, un tā būvniecībā piedalījās 18 cilvēku komanda.

Tilta augstums ir astoņi metri, bet tilta apakšējā mala ir 1,6 metru augstumā no kanāla ūdens virsmas. Projektā izmantoti elektrības kabeļi ar kopējo garumu 1,5 kilometri. Ik pēc konkrēta laika posma tilts secīgi pa posmiem ieslēdzas, veidojot īsu gaismas uzvedumu – gaismas tilta parādīšanos pāri kanālam, atklājot tilta filozofisko būtību – savienot.

"Staro Rīga" publikas balsojums portālā "Delfi" norisinājās no 15. novembra plkst.18:00 līdz 22. novembrim, plkst.23:59.

Viedtālruni "Nokia Lumia 800" saņems balsotājs dzessi2@.......lv. Ar uzvarētāju par balvas saņemšanas kārtību sazināsies nodibinājuma Rīga 2014 pārstāvji.

Atgādinām, ka piektais gaismas festivāls "Staro Rīga" šogad norisinājās no 15. līdz 18. novembrim, piedāvājot vairāk kā 80 objektus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!