Foto: Publicitātes attēli

Šogad pirmo reizi par multimediju mākslas objektu gaismas festivālā "Staro Rīga" kļūs Rīgas Dzemdību nams, portālu "Delfi" informē festivāla organizatori.

Aplūko Uzziņu dienesta 1188 "Staro Rīga" interaktīvo karti!

Festivāla laikā, no 15. līdz 18. Novembrim, Rīgas Dzemdību nams pārvērtīsies par multimediju mākslas objektu "Dzīvības formas", kas veltīts Pasaules priekšlaicīgi dzimušo bērnu dienai. Festivāla apmeklētājus tas priecēs ar iespaidīgiem lielformāta video materiāliem, kas formatēti atbilstoši ēkas fasādes formai, izgaismotiem ēkas fasādes elementiem, un, protams, mūziku un skaņas efektiem.

"Dzīvības formas" būs stāsts par vienu no pasaules brīnumiem – cilvēku, kas ikdienas steigā bieži vien nepamana, kāds neaptverams skaistums tam ir visapkārt. Dodoties izzināt sevi - cik drosmīgs, varens vai trausls viņš ir, cilvēks sastapsies ar vareno dabu, tās parādībām un skaistumu. "Dzīvības formas" apturēs straujo ikdienas dzīves ritējumu, lai ļautu atrast sevi – cilvēku, un saskatīt brīnišķīgo, dzīvības pilno pasauli sev apkārt. Objekts aicinās paskatīies uz savstarpējo mijiedarbību: Cilvēks, Daba un Visums.

Gaismas festivāla "Staro Rīga" norises laiks sakrīt arī ar Pasaules priekšlaicīgi dzimušo bērnu dienu, kuru šogad gadu 17. novembrī visā pasaulē piemin izgaismojot ēkas un citus vides objektus purpura krāsā. Šogad viens no iespaidīgākajiem izgaismotajiem šai dienai veltītajiem objektiem pasaulē būs Empire State Building Ņujorkā, savukārt Latvijā "Staro Rīga" ietvaros Rīgas Dzemdību nama objekta "Dzīvības formas" dalību Pasaules priekšlaicīgi dzimušo bērnu dienā simbolizēs purpura "gaismas elevators" visas Rīgas Dzemdību nama ēkas augstumā.

Multimediju mākslas objekts "Dzīvības formas" atrašanās vieta - Rīgas Dzemdību nams, Miera ielā 45. Tas būs apskatāms no Miera un Alojas ielu puses katru vakaru laikā no plkst. 18:00 līdz 23:00 festivāla laikā no 15. līdz 18. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!