Foto: Publicitātes attēli

Mūsdienu kultūras forumā "Baltā nakts", kas šogad norisinās 8. septembrī, Rīgas centrā un apkaimēs notiks vairāk nekā 60 projekti, kas pārstāv dažādas mūsdienu mākslas jomas – notiks koncerti, dzejas lasījumi, teātra un dejas performances, kino seansi, būs apskatāmas instalācijas, sagaidāmi arī daudzi starpnozaru projekti un pasākumi gados jaunākajiem "Baltās nakts" apmeklētājiem, informēja organizatori.

Foruma "Baltā nakts" devīze šogad ir "Uz paplātes". Forums notiks trīs daļās. Pēcpusdienā ikviens, bet jo īpaši jaunieši un ģimenes ar bērniem, tiks aicināti apmeklēt projektus sadaļā "Vakarēšana".

No plkst. 23.00 līdz plkst. 4.00 rītā risināsies "Baltās nakts" pasākumi, ielūdzot rīdziniekus un pilsētas viesus uz "Pusnakts pusdienām". Savukārt no plkst. 4.00 līdz plkst. 6.00 rītā pirmo reizi Esplanādē plānots īpašs pasākums "Baltās brokastis", kad vēl nomodā esošie foruma apmeklētāji būs aicināti tikties īstās brokastīs un apspriest nakts laikā pieredzēto.

Izdrukā 'Baltās nakts' karti!

Visas nakts gaitā Esplanādē uzstāsies pazīstami dzejnieki un jaunās mūzikas grupas, savukārt Vērmanes dārzā varēs skatīties jaunākās latviešu kino filmas, bet Kronvalda parkā pie Kongresu nama varēs aplūkot instalācijas, tostarp "Baltās nakts" viesu – spāņu mākslinieku interaktīvu projektu "Labirints".

Spīķeru kvartālā varēs aplūkot vairākas izstādes un noskatīties kino filmas, teātra un mūzikas priekšnesumus. Pārdaugavā dažādas aktivitātes norisināsies gan Kalnciema ielas kvartālā, gan uz AB dambja, kā arī Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā, Dienas Ābeļdārzā, Torņakalna baznīcā un citviet.

Miera ielas kvartālā apjomīga programma būs aplūkojama gan Tabakas fabrikā, gan vairākās kafejnīcās. Dažādas aktivitātes notiks arī Rīgas Centrāltirgū, VEF teritorijā un citās norises vietās.

Šogad Mūsdienu kultūras forumā "Baltā nakts" piedalās 26 konkursa projekti, kas guvuši pašvaldības līdzfinansējumu, bet pārējie būs iniciatīvas projekti, kurus brīvprātīgi realizē gan individuāli mākslinieki, gan radošās organizācijas, gan uzņēmumi.
Forumu "Baltā nakts" organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar aktīvākajām Latvijas kultūras organizācijām.

Plašāku informāciju par "Balto nakti" iespējams gūt interneta lapā www.baltanakts.lv, kā arī informācijas centrā pie Laimas pulksteņa, kas darbosies no 8. septembra plkst.14.00 līdz 9. septembra plkst. 4.00.

Savukārt "Rīgas satiksme" pasažieru ērtībām "Baltās nakts" pasākumu laikā naktī no sestdienas, 8. septembra uz svētdienu, 9. septembri laika posmā līdz plkst. 4.00 organizēs papildus reisus.

Fotogalerijā - 'Baltā nakts' 2011.gadā


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!