Foto: Publicitātes foto
30. martā, pulksten 19, kinoteātrī "Splendid Palace" filmu studijas "Mistrus Media" producētās režisora Ivo Brieža spēlfilmas "Filma" pirmizrāde, portālu "Delfi" informēja "Mistrus Media" pārstāvji.

Filmas stāsta, kā trīs jauni vīrieši dodas uz vientuļu lauku māju, lai nedēļas laikā uzfilmētu filmu, kas viņus padarīs par ievērojamiem cilvēkiem. Nevienam no viņiem nav iepriekšējās pieredzes, taču ir vajadzība mainīt dzīvi. Viņi izmēģina dažādas pieejas kinomākslai, taču neviens no šiem ceļiem neizskatās pārliecinošs. Komanda nokļūst radošā strupceļā, taču likme ir pārāk liela, lai tik ātri padotos. Cerot uz otra talantu atraisīšanu, aizvien vairāk laika paiet vienam otru ietekmējot.

Atklājas viņu līdz šim neredzamās raksturu šķautnes, kas tikai sarežģī attiecības un filmas veidošanu. Drīz katrs ir pats par sevi un, kad eksperiments jau šķiet pilnīgi izgāzies, viens no viņiem tiek atrasts miris, stāsta filmas veidotāji. 

Filma tapusi ar Nacionālā Kino centra un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu. No 30.marta filma "Filma" būs arī kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā un to būs iespējams skatīt arī nacionālā kino festivāla "Lielais Kristaps" filmu skatē. Filma nominētā Nacionālajam Kino festivālam "Lielais Kristaps" kategorijā "Labākā īsmetrāžas spēlfilma".

Režisori: Ivo Briedis, Māra Ķimele. Lomās: Toms Auniņš, Normunds Griestiņš, Pēteris Nebars. Scenārists: Ivo Briedis. Operators: Andrejs Rudzāts. Māksliniece: Kristīne Plūksna. Režisora asistente Daiga Livčāne. Montāžas režisors Pēteris Ķimelis. Mūzikas autori: Mionia, "TV Maskava", Toms Auniņš. Skaņu režisors: Rodions Zolotarjovs. Producenti: Gints Grūbe, Līga Gaisa, Inese Boka-Grūbe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!