Foto: Publicitātes attēli

Festivālā "Staro Rīga" ietvaros būs aplūkojami 10 jauniešu veidotie objekti, kās vēlāk piedalīsies arī Siguldā pilsētvides līdzdalības festivālā "Nature/Urban/Future (Daba/Pilsēta/Nākotne)".

"Staro Rīga" laikā objekti atradīsies Vērmanes dārzā, savukārt no 2012. gada 2. decembra līdz 2013. gada 31. janvārim konkursa objekti tiks izstādīti Siguldā.

Vairāki autori un autoru grupas ieguvušas iespēju realizēt vairākas idejas – Alvīne Kalniņa un Līva Piterāne piedalīsies ar objektiem "Prāta kults", "Progress un varonība", Rūdolfs Štamers ar "Slavinājums bērnišķībai" un "Slavini", Karīna Sidorova ar objektu "Plaisa", Aiva Paste un Baiba Andersone veidos "Zīmes", Elīna Kadakovska – "un ja nu tomēr?", Atis Šnēvelis – "Slavinājums X", Dace Andžāne un Alise Brante – "Pīlīšu strūklaka" (attēlā).

Kopumā gaismas festivālā būs aplūkojami 17 jauniešu veidoti objekti. Septiņi projekti tika iesniegti nodibinājuma "Rīga 2014" izsludinātājā finansējuma konkursā. Tagad programmu papildina jauni, šonedēļ apstiprinātie 10 projekti, kas tika iesniegti konkursam, kas notika sadarbībā ar Siguldas pilsētas domi.

"Jauniešu iesaiste liela mēroga pasākumos, startējot līdzvērtīgās pozīcijās kopā ar profesionāliem un pieredzējušiem māksliniekiem veicina jauniešu un jauniešu grupu māksliniecisko izaugsmi. Tas mudina tiekties pēc papildus informācijas, mācīties, uzdrīkstēties būt asprātīgiem un radošiem, lai jau nākamos festivālos veidotu lielos objektus", ir pārliecināta festivāla rīkotāja un nodibinājuma "Rīga 2014" vadītāja Diāna Čivle.

Ziemeļeiropas lielākais gaismas festivāls "Staro Rīga" šogad notiks piekto reizi laikā no 2012. gada 15. līdz 18. novembrim. Šogad festivāla apmeklētāji nebūs tikai vērotāji, bet arī gaismas spēļu dalībnieki, jo festivāla laikā ikviens kļūs par Gaismas meklētāju. Festivāla organizators ir Eiropas kultūras galvaspilsētas gada rīkotājs – nodibinājums "Rīga 2014", un festivāls ar īpaši krāšņu programmu iekļauts 2014. gada programmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!