Foto: Publicitātes foto

Pieminot Priekšlaicīgi dzimušo bērnu dienu, kas daudzviet pasaulē norisināsies 17. novembrī, gaismas festivāla "Staro Rīga" ietvaros Sv. Jāņa baznīcā notiks starptautiski plaši pazīstamās latviešu ērģelnieces Ivetas Apkalnas (attēlā) koncerts "Pieskārieni", apvienojot mūziku ar gaismas baznīcas iekštelpu izgaismošanu un īpašu video performanci Jāņa sētā.

Ivetas Apkalnas uzstāšanās Sv. Jāņa baznīcā ilgs pusstundu un notiks vairākkārt: plkst. 18.00., 19.00., 20.00., 21.00 un 22.30.

Šajā laikā muzicēšanu ikkatrs varēs ne vien klausīties īpaši izgaismotās baznīcas iekštelpās, bet arī tiešraidē Jāņa sētā, kur varēs vērot arī savdabīgu video performanci, palūkojoties, ko muzicēšanas laikā redz ērģelniece.

Koncertā ērģelnieces izpildījumā skanēs Šarla Marijas Vidora, Filipa Glāsa, Nadži Hakima, Sergeja Prokofjeva un citu ievērojamu autoru darbi.

Savukārt koncertu starplaikos Jāņa sētā tiks demonstrēti tematiski Priekšlaicīgi dzimušo bērnu dienas videomateriāli.

Priekšlaicīgi dzimušo bērnu dienas norises pasaulē izsenis iet līdztekus ar dažādām sociālām aktivitātēm, akcijām un kultūras pasākumiem, tāpēc projekta "Pieskārieni" mērķis ir ne vien piedāvāt mūzikas, gaismas un video apvienojumu savdabīgā performancē, bet aicināt ikkatru apstāties, padomāt un pievērst uzmanību šīs dienas vēstījumam.

Ērģelnieces Ivetas Apkalnas koncertu un video performanci "Pieskārieni" īsteno radošā apvienība "I Did It" sadarbībā ar video mākslinieku Miku Meirānu.

Pasaules priekšlaicīgi dzimušo bērnu dienas aktivitātes Latvijā organizē Latvijas Neonatologu biedrība.

Jau ziņots, ka atzīmējot Pasaules priekšlaicīgi dzimušo bērnu dienu, "Staro Rīga" piedalīsies arī Rīgas Dzemdību nams, kas pārvērtīsies par multimediju mākslas objektu "Dzīvības formas".

Jau ziņots, ka gaismas festivāls "Staro Rīga" šogad notiek no 15. līdz 18. novembrim. To rīko nodibinājums "Rīga 2014", un festivāls ar īpaši krāšņu programmu būs arī viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas notikumiem 2014. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!