Foto: DELFI

Gaismas festivāla "Staro Rīga" laikā viens no interesantākajiem objektiem būs "Iluminātu taka", kas ietvers vairākus objektus un būs aplūkojama visu festivāla laiku no 15. līdz 18. novembrim, portālu "Delfi" informē "Iluminātu takas" realizētāji "Parus studio".

Gaismas cīņa ar tumsu, patieso vērtību meklējumi un Rīgas atbrīvošana no pirātiem – to visu varēs piedzīvot, apmeklējot "Parus Studio", "Vizuālās Kultūras kluba" un "3Ddienas.lv" veidotos interaktīvos gaismas instalāciju objektus, "Iluminātu takā".

"Staro Rīga" laikā vakaros Mencendorfa nams pārvērtīsies KINEKT spēlē, bistro "3Zivis" piedāvās 3D tehnoloģijas, bet no Daugavas krasta varēs vērot gaismas šovu uz NBS Jūras spēku kuģiem.

Pēc maiju pareģojumiem 2012. gada 21. decembrī ir paredzēts pasaules gals, kad pasauli pārņems mūžīgā tumsa. Vai tā ir sazvērastība vai konspirācija, to varēs uzzināt, dodoties pasaules glābšanas misijā pa "Iluminātu taku" gaismas festivālā "Staro Rīga". Ja tic leģendai par "illuminati", tad tikai garīgi apgaismota sabiedrība, kas balstās uz patiesām vērtībām un intelektuālām zināšanām, var kopīgiem spēkiem uzvarēt tumsu un izglābt pasauli.

Takas pirmais pieturas punkts ar nosaukumu "Vox Populi – Vox Dei" (tautas balss – Dieva balss) atradīsies pie Mencendorfa nama, uz kura fasādes tiks projicēta lielformāta, interaktīva KINEKT video instalācija – "Pasaules vērtību okeāns". Ikvienam būs iespēja okeāna dzīlēs starp dažādām garīgi intelektuālām un materiālām vērtībām, atrast un "izzvejot" savas patiesās vērtības. Spēles beigās apmeklētājs saņems kartīti ar uzkrātajiem spēles punktiem un zīmogu. Lai piedalītos konkursā un iegūtu vērtīgas balvas, būs jāapmeklē visi trīs "Illuminātu takas" objekti – "Pasaules vērtību okeāns", bistro "3Zivis" un kuģi krastmalā – 18. novembrī.

Otrajā takas pieturā – "Video [3Zivis] Ergo Sum" (redzu [3Zivis], tātad esmu) – bistro "3Zivis", varēs vērot noslēpumaino zemūdens pasauli trīsdimensiju monitoros, kas būs izvietoti bistro skatlogos. Uzmanīgi vērotāji un klausītāji ātri atradīs trīs pareizās atbildes par filmā redzēto un būs izpildījuši otro uzdevumu pasaules glābšanas misijā.

Pēdējā "Iluminātu takas" objektā ar nosaukumu "Vivere est Militare" (dzīvot, nozīmē cīnīties) notiks izšķirošā cīņa starp tumsu un gaismu. 18. novembrī jau no plkst. 18.00 ar vērienīgu audiovizuālu gaismu šovu uz Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku kuģiem, apmeklētāji klātienē varēs vērot Latvijā vēl nebijušu šovu ar 3D elementiem, atbrīvot Rīgu no pirātiem, izstaigāt visus kuģus, iepazīt 3D pasauli un "Parus Studio" sagatavotos 3D pārsteigumus – Jūras spēku S3D foto albumu. Uz kuģa klātienē varēs vērot seno kauju paraugdemonstrējumus. Pasākuma noslēgumā uz kuģa "Virsaitis" komandklāja tiks paziņots "Iluminātu takas" uzvarētājs un balvu ieguvēji, kas tiks sumināti ar signālraķetēm un lielgabalu zalvēm, kā arī tiks paziņotas rīdzinieku svarīgākās TOP 5 vērtības.

Atgādinām, ka gaismas festivāls "Staro Rīga" šogad notiks jau piekto reizi. Četrus vakarus no 15. līdz 18. novembrim no plkst.18.00 līdz 23:00 pilsētā iedegsies desmitiem gaismas objektu, kas būs aplūkojami gan tuvumā, gan no attāluma, gan kā pilsētas ainavas sastāvdaļa. "Staro Rīga" rīko nodibinājums Rīga 2014, un festivāls ar īpaši krāšņu programmu būs arī viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas notikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!