Foto: Publicitātes foto

8.septembrī, sestdienā, Rīgu turēs nomodā "Baltā nakts:, kuras šā gada devīzi "uz paplātes" festivāla "Survival Kit" mākslinieki apspēlēs piecās dažādās multimediālās performancēs.

Kā portālu "Delfi" informē "Survival Kit" pārstāvji, mākslas notikumi risināsies Tabakas Fabrikā, Miera ielā. Turklāt šajā pašā dienā Tukumā festivāla "Survival Kit" ietvaros norisināsies arī somu mākslinieku un vietējo jauniešu radītā projekta "T.E.H.D.A.S. Tukumā" atklāšana Tukuma Mākslas muzejā pulksten 12.

Izdrukā ‘Baltās nakts’ karti!

Baltās nakts devīze "Uz paplātes" rosina domāt par to, ka ēdiens nav tikai garšas piedzīvojums vien, tas ir arī redzes, dzirdes un prāta pieredzējums, tāpēc "kultūras gardēžiem" jaunus atklājumus ikvienā no šīm jomām piedāvās "Survival Kit" mākslinieki.

Pulksten 14 - Džons Grižničs (EE) un bērnu rīts (LV) un draugi – priecēs ar saviem rituāla veida priekšnesumiem, kurus paši mūziķi raksturo kā skaņas un telpas mijiedarbību. Priekšnesumu galvenā metode ir vērīga ieklausīšanās. Izmantotie instrumenti un skaņu ieraksti ir pašdarināti vai atrasti.

Pulksten 16 varēs vērot starptautiskās mākslinieku grupas "Reloading Images" darbu "Nesaskaņu inscinējumu", kura mērķis ir iesviest skatītāju stāstā, kas svārstās starp reālo un virtuālo, dokumentiem un vēlmēm, iespējamo un nezināmo, un kur fiktīva attēlojuma robežas satiekas ar dramatiska reālisma tonalitāti.

Pulksten 17.30 būs iespēja sekot līdzi zviedru mākslinieces Juhannas Blixtes (Juhanna Heste) stāstam Rāvējslādzēju tērps, kurā māksliniece atstāstīs savu realizēto ieceri – nokļūt Rīgā no Zviedrijas pilsētas Umea ģērbtai pašdarinātajā tērpā, kas viscaur sašūts no rāvējslēdzējiem, līdzi ņemot vēl tikai biļeti un pasi.

Pulksten 21 "Survival Kit" apmeklētāji varēs klausīties Kristīnes Želves "Atstāstījumā", video materiālā un performancē, kurā dažādi cilvēki pārstāsta kādu latviešu literatūras darbu, kas uzrunājis, aizkustinājis un atstājis ietekmi uz viņu pasaules skatījumu.

Savukārt pulksten 23 "Trulā grupa" apburs ar maģiskiem bītiem, sapņainu vokālu un brīnišķīgiem astoņdesmito gadu stilā ieturētiem sintīpopa elementiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!