Foto: Publicitātes attēli
Kāds sociālā tīkla "Reddit" lietotājs ar segvārdu DontTacoBoutIt izveidojis primitīvu, humoristisku, bet vienlaikus patiesu pamācību slavenu mākslas darbu autoru noteikšanai.

Viņš dažādu autoru darbos atradis to kopējās pazīmes, kas patiešām ir atbilstošas lielākajai daļai konkrētā mākslinieku darbu. Tiesa, gandrīz katram māksliniekam ir bijuši dažādi gleznošanas periodi, kuros izmantotie paņēmieni vai tematika ir ievērojami atšķirīga, tāpēc šos ieteikumus vēlams uztvert vairāk kā humoru, nevis vienīgo absolūto patiesību.

Tā, piemēram, ieraugot gleznā lielus dibenus vai sejas, kas atgādina Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, turpmāk gandrīz vienmēr varēsiet noteikt, kas ir šo šedevru autors.

Rubenss


Ja gleznā visām attēlotajām figūrām ir ārkārtīgi lieli dibeni, darba autors ir Pīters Pauls Rubenss.

Karavadžo


Ja izskatās, ka gleznā attēlotajām personām ir govjači, bet visi vīrieši atgādina meitenes un tiem ir lokaini mati, darba autors ir Mikelandželo Merīzi da Karavadžo.

Pablo Pikaso

Ja visām gleznā attēlotajām personām ir izteikti neproporcionālas ķermeņa daļas, kuras nereti atgādina ģeometrijas mācību grāmatās redzētos zīmējumus, darba autors ir Pablo Pikaso.

Dalī


Ja gleznā attēlotās ainas līdzinās tām, kādas pieredzētas aizliegtu vielu ietekmē vai drūmākajos murgos, darba autors ir
Salvadors Dalī
.

Ticiāns


Ja gleznas fons ir tumšs, bet visu attēloto būtņu sejas liecina par viņu pārciestām neciešamām sāpēm vai cita veida mocībām, darba autors ir Ticiāns Večellio.

Brēgels


Ja gleznā attēloti simtiem mazi cilvēciņi, bet citādi tā šķiet parasta, darba autors ir Pīters Brēgels Vecākais.

Boss

Ja gleznā attēloti simtiem mazi cilvēciņi, bet viss pārējais tajā šķiet kā vājprātīgā iztēles auglis, darba autors ir Hieronīms Boss.

van Eiks

Ja visi gleznā attēlotie cilvēki (arī sievietes) izskatās pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina, darba autors ir Jans van Eiks.

Rembrants

Ja gleznā attēlotās personas izskatās nošņurkušas un tikai attālas ielas lampas apspīdētas, darba autors ir Rembrants Harmenszons van Reins.

Bušē


Ja gleznā ietrāpījies kāds kails eņģelītis vai bezgala mīlīga aitiņa, darba autors ir Fransuā Bušē.

Mikelandželo


Ja gleznā attēlotie personāži ir skaisti, kaili un nereti saspiesti vienā kaudzē, darba autors ir Mikelandželo Buonarroti.

Degā


Ja gleznā ir vismaz viena balerīna, darba autors ir Edgars Degā.


El Greko

Ja glezna izskatās izteikti kontrastaina un asa, bet personāžu sejas ir zilganas un novājējušas, darba autors ir Domeniks Teotokopuls jeb El Greko ("grieķis").

Frīda Kalo


Ja gleznā ir sieviete ar lekni saaugušām uzacīm, darba autore ir
Frīda Kalo
.

Monē


Ja gleznā redzama raibi ēnaina gaisma, bet nav neviena personāža, darba autors ir Klods Monē.

Renuārs


Ja gleznā redzama raibi ēnaina gaisma, un priecīgi cilvēki atpūtā, darba autors ir Pjērs Ogists Renuārs.

Eduārs Manē


Ja gleznā redzama raibi ēnaina gaisma, un nelaimīgi cilvēki atpūtā, darba autors ir Eduārs Manē.

da Vinči


Ja gleznā redzamas ainavas kā no Gredzenu pavēlnieka triloģijas filmām, un visas personas ir ar lokainiem matiem un aristokrātisku ērgļa degunu, darba autors ir
Leonardo da Vinči
.

Mondriāns


Ja glezna ir liela dažādos toņos izkrāsota "Excel" tabula, darba autors ir Pīts Mondriāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!