Foto: Publicitātes foto
Tuvojoties Latvijas simtgadei veltītās izstādes "Hiperreālisms. Virziena variācijas Latvijā" noslēgumam, ceturtdien,18. maijā, no plkst. 17.30 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" norisināsies kultūras un izklaides programmas "Ars Rezumē" pasākums, kura laikā apmeklētājiem būs iespēja doties pastaigā pa ekspozīciju gidu pavadībā un baudīt dziedātājas Agneses Rakovskas akustisko koncertu, portālu "Delfi" informē LNMM pārstāvji.

Turpinot tradīciju veicināt dažādu radošo jomu starpdisciplināru sadarbību, Starptautiskajā muzeju dienā, 18. maijā, "Arsenāls" piedāvā kultūras cienītājiem padziļināti iepazīt izstādi un hiperreālisma manifestācijas neierastā muzikālā atmosfērā.

Vakara programma plānota divās daļās. Sākot no plkst. 17.30 muzeja speciālisti aicinās pievienoties bezmaksas ekskursijām latviešu un angļu valodā, kurās varēs ne tikai aplūkot ekspozīciju, uzzināt par minētā stila vēsturi pasaulē un Latvijā no tā pirmsākumiem 20. gadsimta 60.–70. gados līdz mūsdienām, bet arī noskaidrot, kādas īpašības raksturo tieši Latvijas hiperreālismu un kāds ir latviešu mākslinieku pienesums virziena kopējai attīstībai.

Vakara galvenajā daļā, kas sāksies plkst. 18.30, notiks grupas "Triānas parks" solistes Agneses Rakovskas koncerts, iemiesojot krāšņo, daudzveidīgo izstādes dabu dinamiskās un vienmēr mainīgās dziedātājas skanējumā. Mūziķe, kura šī gada 9. maijā pārstāvēja Latviju 62. starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" pirmajā pusfinālā, pēc atgriešanās Latvijā sniegs klusinātu koncertu, piedāvājot klausītājiem atcerēties dažādus savas daiļrades posmus – grupas "Triānas parks" albuma "EnterTainment" (2010) dziesmas, skaņdarbus no koncertprogrammas, kas 2015. gadā veidota kopā ar maestro Raimondu Paulu, kā arī jaunākā hita "Line" akustisko versiju.

Ieeja izstādē – 1,50 eiro (akcijā "Labā diena"), ieeja koncertā – bezmaksas. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Vietu skaits ir ierobežots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!