Foto: Andrejs Strokins

Trešdien, 25. novembrī, pulksten 19 žurnāla "Foto Kvartāls" (FK Magazine) "Facebook" lapā notiks diskusija "Fotogrāfija pandēmijas laikā".

Kā raksta diskusijas organizators un "FK Magazine" galvenais redaktors Arnis Balčus, fotogrāfi vienmēr bijuši klāt nozīmīgos vēsturiskajos procesos – tos dokumentējot vai izmantojot kā impulsu savām mākslinieciskajām izpausmēm. Covid-19 nav izņēmums, tāpēc žurnāls "Foto Kvartāls" rīko sarunu vakaru ar trim fotogrāfiem, kas prezentēs savus darbus, kas tapuši pandēmijas laikā, kā arī dalīsies ar savām pārdomām par to, kā Covid-19 ietekmē fotogrāfu radošo darbu. Saruna piedalāsies Jānis Deinats, Andrejs Strokins un Aija Pole, moderēs FK redaktors Arnis Balčus.

Jānis Deinats (1961) ieguvis aktiera izglītību, bet kopš 1989. gada nodarbojas ar fotogrāfiju, veidojot Latvijas kultūras, mākslas, biznesa un politikas redzamāko un nozīmīgāko cilvēku portretus. Jau vairāk nekā 15 gadus veido arī personiskos projektus, kuros galvenokārt pievēršas ikdienas dzīves dokumentācijai. Viņa darbi mēdz būt poētiski, abstrakti, ironiski, gleznieciski. Bijušas personālizstādes Rīgas Mākslas telpā (2009), Cēsu mākslas festivālā (2011), divreiz arī "Rīgas Fotomēneša" ietvaros Mākslas stacijā Dubulti (2018) un Dailes teātrī (2015) u.c.

Andrejs Strokins (1984) absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu, fotogrāfiju studējis ISSP Vasaras skolā, kā arī "Sputnik Photo" un "The Joop Swart" meistarklasēs. Ikdienā nodarbojas ar komercfotogrāfiju, galvenokārt dokumentējot dažādus pasākumus. Plašāku ievērību Strokins ieguva ar foto sēriju Cilvēki kāpās, kurā dokumentēja robežu starp pilsētvidi un dabu Bolderājā un Daugavgrīvā, bet viņa ar mobilo tālruni uzņemtās fotogrāfijas nesen bija skatāma izstādē Kosmiskās skumjas ISSP Galerijā.

Aija Pole (1980) dzimusi Latvijā, šobrīd dzīvo Berlīnē. Beigusi mācības Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē, Latvijas Universitātē. Fotogrāfiju apguvusi pašmācības ceļā. "Vērojot savu apkārtni un sevi tajā, ilgodamās izprast pasauli, kurā dzīvoju, pašportreti un vizuālās performances kļuvusas man par tuviem izpausmes aktiem, caur kuriem pētu sev interesējošos jautājumus," stāsta Pole.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!