Foto: Publicitātes attēls
Līdz 30. aprīlim fotogrāfi un vizuālie mākslinieki aicināti iesūtīt fotogrāmatu maketus un pašu veidotas, vēl nepublicētas fotogrāmatas otrajam starptautiskajam konkursam "Self Publish Riga", informēja festivāla "Rīgas Fotomēnesis" rīkotāji.

Labākos konkursam pieteiktos darbus varēs apskatīt "Rīgas Fotomēneša" izstādē, kas notiks 2016. gada maijā un jūnijā Latvijas Dzelzceļa muzejā.

Pašizdošana sniedz māksliniekam iespēju veidot, publicēt un izplatīt savu grāmatu pašam, izvairoties no starpnieka – izdevniecības – un tās diktētajiem noteikumiem. Grāmatu veidošana savām rokām mākslas fotogrāfijas pasaulē patlaban piedzīvo nebijušu popularitāti, tā padarījusi grāmatu izdošanu par demokrātiskāku procesu, pieejamu ikvienam. "Self Publish Riga" pasākumi – konkurss, izstāde, publiskās lekcijas un prezentācijas – iepazīstinās ar pašizdošanas kustību, tās sniegtajām iespējām un veiksmīgākajiem fotogrāmatu piemēriem.

Konkursam iesniegtos maketus vērtēs starptautiska žūrija – Nīderlandes komunikāciju aģentūras "KesselsKramer" radošais direktors, mākslinieks, kurators, izdevējs un aizrautīgs foto kolekcionārs Ēriks Kessels (Erik Kessels), britu "GOST Books" izdevējs Gordons Makdonalds (Gordon MacDonald), holandiešu kuratore un fotogrāmatu speciāliste Hestere Kaisere (Hester Keijser), "The Eyes Magazine" direktors francūzis Vincents Marsilasī (Vincent Marcilhacy), Berlīnē dzīvojošais lietuviešu fotogrāmatu dizaineris un izdevējs Toms Mrazausks (Tom Mrazauskas) un "Rīgas Fotomēneša" programmas vadītājs un žurnāla FK redaktors Arnis Balčus.

Labākās grāmatas autors iegūs iespēju bez maksas piedalīties Starptautiskās fotogrāfijas vasaras skolas (ISSP) 2016 meistarklasē un labākie darbi tiks publicēti žurnālos YET (Šveice) un FK.

Detalizēta informācija par konkursu un pieteikšanos www.selfpublishriga.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!