Foto: Anda Lāce, performance 'Atindēšana', foto: Kristaps Jansons
Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM) 19. martā plkst. 15.00 aicina uz otro "Sarunu muzejā" "Purvīša balvas" izstādē. Pasākuma īpašie viesi – "Purvīša balvas 2017" finālisti Anda Lāce, Voldemārs Johansons un Ivars Drulle, portālu "Delfi" informē LNMM pārstāvji.

Saruna ar māksliniekiem notiks LNMM galvenajā ēkā, Lielajā izstāžu zālē, pagrabstāvā.

19. martā muzejā viesosies trīs izstādes dalībnieki, katrs pastāstot par darba ieceri, tapšanu un vēstījumu.

Mākslas zinātniece, "Purvīša balvas 2017" neatkarīgo ekspertu komisijas pārstāve Daina Auziņa sarunas gaitā iepazīstinās ar uzaicinātajiem autoriem, viņu radošajiem sasniegumiem, kā arī, uzdodot jautājumus, rosinās klātesošos iesaistīties viedokļu apmaiņā. Kā uzsver LNMM pārstāvji, šāda personīga satikšanās ar māksliniekiem ļaus tuvāk, detalizētāk iepazīt izvirzīto tēmu dziļumu, atklāt to tēlainās formas un asprātīgās līdzības.

Atgādinām, ka, lai gan balvas laureāts jau ir nosaukts, līdztekus žūrijas vērtējumam ikviens izstādes apmeklētājs un interesents tiek aicināts paust arī individuālo viedokli par astoņu "Purvīša balvas 2017" finālistu veikumu, aizpildot anketu un nobalsojot par savu favorītu Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. Noslēdzoties izstādei, tiks paziņoti mākslinieki, kas ieguvuši vislielākās publikas simpātijas, kā arī noteikti divi balsotāji, kuri saņems iespēju gadu bez maksas apmeklēt LNMM organizētās izstādes.

Nākamā "Saruna muzejā" Purvīša balvas izstādē notiks 2. aprīlī plkst. 15.00, kad uz tikšanos ar skatītājiem atnāks mākslinieki Maija Kurševa, Arturs Bērziņš un Kristaps Epners.

"Purvīša balva" ir viens no nozīmīgākajiem notikumiem Latvijas mūsdienu mākslā. 2017. gada ekspozīcija apvieno astoņus dažādus projektus un desmit autorus, kuri strādā atšķirīgos medijos: glezniecībā, grafikā, tēlniecībā, telpisku un videoinstalāciju jomā, performances mākslā. Arturs Bērziņš, Ivars Drulle, Kristaps Epners, Atis Jākobsons, Voldemārs Johansons, Maija Kurševa, Anda Lāce un mākslinieku grupa – Krišs Salmanis, Anna Salmane, Kristaps Pētersons – savos darbos dalās domās par dzīvi un pasauli, vērtībām un jauniem atklājumiem.

Dalības maksa: pieaugušajiem – 3,50 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem – 2 eiro. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Izstāde būs atvērta līdz 9. aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!