Pedagogu radošo darbu konkursā par sagatavotajiem mācību materiāliem vai grāmatām ceturtdien tika sveikti laureāti un pasniegtas prēmijas.
Par to BNS informēja pedagogu izglītības atbalsta centra vecākā referente Anita Šmite.

Katru gadu skolotāji iesniedz mācību līdzekļu vai palīglīdzekļu manuskriptus konkursā. Tajā tiek vērtētas arī šajā gadā izdotās grāmatas.

Šogad galveno balvu - prēmiju - ieguvušas divas skolotājas - Rīgas Valsts pirmās ģimnāzijas skolotāja Inese Lude un Āgenskalna Valsts ģimnāzijas skolotāja Silva Januma. Viņas šogad izdevušas katra trīs grāmatas par matemātiku un sagatavoti seši manuskripti, kurus tuvākajā laikā izdos.

Prēmijas lielums netiek nosaukts.

Savukārt par laureāti manuskriptu konkursā kļuvusi Ieva Rožkalne, kura uzrakstījusi darbu par Latvijas kultūras vēsturi, kas atbilstot jaunākajiem standartiem, stāstīja Šmite.

Par labāko manuskriptu uzrakstīšanu apbalvota arī Anda Asafreja par metodikas iztstrādāšanu ģeogrāfijas pasniegšanā, Aina Daukša uzrakstījusi divus manuskriptus "Gadskārtu dzismu cikli", Antra Rutka par ANO bērnu tiesību izmantošanu skolēniem, skolotājiem un visā sabiedrībā, Īrisa Gulbe par matemātikas mācību līdzekļu sagatavošanu, Daiga Gorbunova par alternatīvu mūzikas pasniegšanas metodikas izstrādāšanu.

Savukārt par laureātiem kā šā gada labāko grāmatu autori kļuvuši Gunārs Kurlovičs un Andris Tomašūns par "Latvijas vēstures vidusskolām" izdošanu. Šo izdevumu pasūtījusi Pasaules brīvo latviešu organizācija.

Svetlana Dorofejeva par grāmatu sēriju, kas stāsta par krievu valodas apguvi.

Apbalvotie manuskripti tuvākajā laikā tiks izdoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!