Foto: Publicitātes foto
Multimediālajā miniizstādē "Šahspīrs", kas trešdien, 23. aprīlī, plkst. 20 tiks atklāta kultūrbārā "Vieta", tiks meklēta atbilde uz jautājumu "kas kopīgs Šekspīram un šaham". Izstāde ir viens no pasākumiem programmā "Šekspīram 450", kas veltīta izcilā angļu dramaturga jubilejas gadam.

"Veto Magazine" un Britu padomes organizētajā izstādē būs apskatāmi vairāki audiovizuāli objekti. Būs skatāma divu Latvijā pazīstamu dzejnieku - Jāņa Elsberga un Marta Pujāta - šaha spēles-performances videodokumentācija, kurā spēles elementi mīsies ar filosofiskām sarunām par Šekspīru un šahu, kā arī audioinstalācija, kas minēs, par ko runā 21. gadsimta šahisti.

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja spēlēt arī interaktīvu spēli - tajā uz šaha partiju varēs izaicināt pašu Šekspīru, kuram būs viedoklis par katru pretinieka gājienu.

"Šahspīrs" objektu mērķis ir meklēt saistību starp Šekspīra dramaturģiju un šaha spēli - vai pārdomāti gājieni un stratēģijas šahā nelīdzinās cīņām par varu un intrigām Renesanses laika galmā, norāda izstādes veidotāji.

Izstādes atklāšanas vakarā uzstāsies dziesminieks Imants Aurora Daksis, īpašu izrādi sniegs improvizācijas teātris "Improvīns" un būs skatāmi arī labākie darbi no Britu padomes Latvijā organizētā videokonkursa vidusskolēniem.

Izstādi būs apskatāma līdz 20. maijam. Darba laiks - no pirmdienas līdz piektdienai 8-22, bet sestdienās 12-22. "Vieta" atrodas Krišjāņa Valdemāra ielā 61.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!