No 16. novembra Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs atsāk apmeklētāju uzņemšanu un ir sagatavojis piecus jaunus izstāžu projektus, kas apskatei būs pieejami "zaļajā režīmā".

Kā "Delfi" informē Rotko centra pārstāvis Aigars Baranovskis, laikā, kad mākslas centrs bija slēgts, ir sagatavoti pieci jauni izstāžu projekti, kas veido šī gada noslēdzošo sezonu. Vēlais rudens Rotko centra telpas ir krasi mainījis, un šobrīd skatītājiem tiek piedāvāti šādi mākslas projekti:

Britu mākslinieka Maikla Kidnera (1917–2009) izstāde. Viņš divdesmitā gadsimta sešdesmito gadu optiskās mākslas pionieris, pārstāvēts ar vērienīgu darbu kolekciju izstādē "Mīlestība ir kosmisks vīruss";

Ilzes Lībietes (Latvija) grafikas darbu retrospektīva skatāma izstādē "Ceļš uz jūru";

Jāņa Kupča (Latvija) izstādē "Cietsirdīgās romances", kurā viņš atklāj savu radošumu glezniecībā;

Daniela Fuksa (Vācija) kokgriezumi izstādē "Radīšana";

Glezniecības pamatelementi un krāsas vieliskums atklājas Elisas Maršālas (Francija) izstādē "Starptelpa". Tikšanās ar mākslinieci klātienē Marka Rotko centrā gaidāma 10. decembrī pulksten 16.

Jaunās sezonas izstādes apmeklētājiem pieejamas līdz 2022. gada 16. janvārim.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs apmeklētājus uzņems "zaļajā režīmā". Tas nozīmē, ka apmeklētājiem tiks pārbaudīti Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāti un personu apliecinošie dokumenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!