Foto: LETA
Ar studentu darbu izstādes atklāšanu 10. maijā plkst. 14.00 sāksies Latvijas Mākslas akadēmijas dienas, kas norisināsies līdz 25. maijam, portālu "Delfi" informē LMA pārstāve Linda Indriksone.

Savukārt 10. maijā no plkst. 16.00 sāksies informatīvo pasākumu cikls, kas domāts visiem interesentiem un īpaši tiem, kuri plāno studēt Latvijas Mākslas akadēmijā.

Studentu darbu izstāde būs aplūkojama Mākslas akadēmijas izstāžu zālēs un iepazīstinās ar studentu veikumu 2016./2017. studiju gada pavasara semestrī. Katru apakšnozari pārstāvēs labāko darbu izlase, kopskaitā – vairāk nekā 100 topošo mākslinieku, dizaineru un mākslas zinātnieku darbi. Pārstāvēti tiks visi studiju virzieni – glezniecība, grafika, tekstilmāksla, tēlniecība, stikla māksla, keramika, funkcionālais dizains, vides māksla, metāla dizains, modes māksla, vizuālā komunikācija, multimediālā māksla, scenogrāfija, restaurācija un mākslas vēsture un teorija.

Informatīvās ekskursijas un prezentācijas sniegs iespēju ikvienam interesentam iepazīt kādu no Mākslas akadēmijas apakšnozarēm vai iestāšanās procesa aspektiem tuvāk. 10. maijā plkst. 16.00 notiks prezentācija, kurā par Latvijas Mākslas akadēmijas sagatavošanas kursiem pastāstīs vadītāja Dagmāra Villeruša, savukārt citi pedagogi iepazīstinās ar iestājpārbaudījumiem zīmēšanā un gleznošanā. Uzreiz pēc tās interesenti būs aicināti uz lielo ekskursiju pa Mākslas akadēmiju. No 11. maija sāksies īpašās Mākslas akadēmijas ekskursijas, kuru gaitā apakšnozaru pārstāvji sīkāk informēs par studiju programmām un iestājpārbaudījumiem, ļaus ielūkoties studiju procesā un studentu dzīvē. Šī būs arī iespēja uzdot visus interesējošos jautājumus.

Pieteikšanās uz ekskursijām iespējama līdz 9. maijam, aizpildot pieteikuma anketu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!