No 3. līdz 21. jūnijam galerijā “Noass” AB dambī būs apskatāma fotogrāfijas izstāde “Pazaudēts / atrasts”, kurā savus autorprojektus prezentē ISSP Skolas 2015. gada absolventi. Izstādes atklāšana notiks 2. jūnijā plkst. 19.00, vēsta pasākuma organizatori.

"Vārdam "pazaudēt" var būt ļoti dažādas nozīmes. Var pazaudēt kādu lietu, tikpat labi - galvu, bet var arī pazaudēties, lai pēc tam atkal atrastu sevi. Divu gadu radošo meklējumu laikā pazaudēšanas un atrašanas tematika kļuvusi aktuāla izstādes dalībnieku darbos. Vairāki jaunie mākslinieki izmanto atrastas lietas un fotogrāfijas, lai dažādi interpretētu to nozīmi kā kolektīvajā, tā personiskajā apziņā," par izstādi stāsta tās organizatori.

"Tā, piemēram, Lauras Juhansones-Daugules pazaudēto mantu sludinājumi poētiski atklāj teksta un objektu mijiedarbi, vaicājot skatītājam – kas tieši nosaka lietas nozīmīgumu? Personiskas mantas, ko Anete Skuja atradusi ceļojumu koferī, kalpo kā ceļš, lai veidotu tuvākas attiecības ar pašas māsu. Arī citi izstādes autori bieži vien kļūst par savdabīgiem vizuāliem detektīviem, pētot arhīvu materiālus vai vienkārši vidi, kurā mēs dzīvojam – piemēram, Arnis Vītols veido skulptūras no mežā atrastiem atkritumiem, vēršot uzmanību uz vides problēmām, toties vecmāmiņas šūtās kāzu kleitas ir dzīvas liecinieces stāstam par Zandas Pučes dzimtas sievietēm. Subjektīvi dokumentālajos, reizēm izteikti konceptuālajos izstādes darbos lietas un stāsti atrod jaunu nozīmi," raksturo izstādes organizatori.

"Pazaudēts / atrasts" ir jau trešā ISSP Skolas absolventu izstāde. ISSP Skola ir 2011. gadā dibināta neformāla divu gadu izglītības programma laikmetīgajā fotogrāfijā. Tā piedāvā kvalitatīvu, praksē balstītu izglītību Latvijas jaunajiem fotogrāfiem un fotogrāfijas interesentiem, kas vēlas paplašināt savu izpratni par fotogrāfijas mediju kā mākslas izteiksmes veidu. Skolā pasniedz atzīti Latvijas fotogrāfi: Iveta Vaivode, Alnis Stakle, Arnis Balčus, Andrejs Grants, Aleksandrs Gronskis; filozofs Kārlis Vērpe, kuratores Solvita Krese, Līga Lindenbauma, un citi.

Šobrīd izsludināta uzņemšana jaunajā ISSP Skolas mācību kursā 2015/2017 – pieteikšanās atvērta līdz 22. jūnijam. Vairāk informācijas ISSP mājaslapā.

Fotogrāfijas izstāde "Pazaudēts / atrasts" galerijā "Noass", AB dambī 2 aplūkojama līdz 21. jūnijam. Izstāde atvērta katru dienu, izņemot pirmdienas, no 11:00 - 19:00. Ieeja brīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!