Foto: Publicitātes attēls
Šī gada 9. martā galerijā "Istaba" tiks atklāta jauno mākslinieku grupas izstāde "Nieze", portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.

Izstādei darbus veidojuši deviņi jaunie vizuālās mākslas pārstāvji, kurus vienos "refleksija par mentālās niezes izpausmēm, veidiem kā tā ir skārusi viņus un kopumā par to visapņemošo kņudinošo sajūtu". Kuratores Elīzas Elizabetes Ramzas vadībā arī galerijas telpa iegūs konceptuāli būtiskas pārmaiņas uz izstādes norises laiku.

"Mākslinieku darbi radīti dažādos mākslas medijos, tādējādi atspoguļojot kā patreiz aktuālos mākslinieciskās izpausmes līdzekļus, tā arī iekšējās niezes cēloņus un paveidus. Iespējams tos pašus, kuri bieži kairina mūs vai pat kļūst par mūsu kompānijas vienojošo elementu. Vienam tā izpaužas kā aizsargreakcija, citam jau gadiem mokoša alerģija, vēl nākamajam lokāli slimīga apsēstība vai vienkārši vēlme pakasīties kopā ar citiem. Gan jau arī tev, kas nesen ir kasījies," raksta galerijas pārstāvji.

Izstādes dalībnieki ir bakalaura un maģistra programmu Latvijas Mākslas akadēmijas studenti, kā arī Islandē un Beļģijā studējoši jaunie latviešu mākslinieki, kuri jau uzsākuši Latvijas publiku iepazīstināt ar saviem darbiem kā vizuālajā mākslā, tā arī citās kultūras sfērās. Izstādē piedalīsies: Madara Bethere, Krišjānis Elviks, Anna Malicka, Liene Rumpe, Jānis Šnieders, Rūdolfs Štamers, Kristīne Upīte, Inese Zalviņa, Paula Zvane. Kuratore – Elīza Elizabete Ramza.

Izstāde bez maksas būs skatāma no 9. līdz 28. martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!