Grafikas galerijā "Rīgas tālers" 16. novembrī, plkst.18:00 tiks atklāta mākslinieka Māra Subača personālizstāde "Pelēkie darbi", portālu "Delfi" informē galerijas vadītāja Nele Zirnīte.

Skatītāji varēs iepazīties ar jaunāko 24 darbu sēriju. Ar lakoniskas formas, vienkāršu kontūrzīmējumu, kas raksturīgs pēdējo gadu darbiem, mākslinieks panāk garīgu piepildījumu un harmoniju. Gandrīz vai katru no tiem papildina arī kāda filozofiska doma, kas var ietilpt arī vienā rakstītā vārdā. Teksta un vizuālo tēlu jaunās konfigurācijas pelēkajos laukumos atrod viena otru, dzīvo un stāsta bezgalīgu sava mirkļa stāstu ar tā brīža noskaņas atziņu, raksta galerijas vadītāja.

Kā skaidro Māris Subačs, darbu tapšanas procesa sākumā ir haoss, domu un sajūtu kopums, tad iztēlē rodas ainas līdz, visbeidzot, tās tiek realizētas tēlos un atziņās mākslinieka darbos. Daļa cilvēku dzīvo haosā, to sēj un izplata, bet ir arī tādi, kas nemanāmi kārto to...

"Mēs neesam vientuļi kosmosā, kāds mūs vēro, reizēm saka zinātnieki. Es nezinu, vai tas tā ir. Ticīgi cilvēki domā, ka mūs vēro dievs katru dienu. Man šķiet, ka mēs peldam neredzamā pelēkā jūrā, kas visu cauri vij. Tās priekšā notiek viss, kas ar mums notiek. Šis kaut kas neiejaucas, bet, ja par to domā, pasaule izskatās savādāka, nekā pati par sevi. Māksliniekam pasaule tad izskatās skaista un jēgas pilna," raksta Māris Subačs.

Grafikas galerija "Rīgas tālers" atrodas Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) ēkā, 11. novembra krastmala 35, Rīgā. Izstāde aplūkojama līdz 16. decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!