Agijas Sūnas mākslas galerijā atklāja jauna izstāde "10 pēc 80" ar izcilāko mākslinieku – senioru darbiem, portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.

Izstādes " 10 pēc 80 " mērķis ir uzzināt, izzināt un parādīt, ko šobrīd dara 20.gs. 70., 80.un 90. gados populāri mākslinieki.

Izstādes veidotāji uzdod jautājumu - vai viegli būt radošam visa mūža garumā? Atbilde rodama izstādē - Laimoņa Blumberga, Valda Buša, Gunāra Ezernieka, Gunāra Kroļļa, Pētera Martinsona, Aijas Ozoliņas, Viļa Ozola, Oļega Skaraiņa, Džemmas Skulmes un Aleksandra Stankēviča darbos.

Visus 10 māksliniekus vieno ne tikai laiks, kurā dzīvots, bet arī atbildība par radīto mākslu un savu zemi. Padomju režīma gados tieši viņi augstu turēja latviešu mākslas profesionālo līmeni, pārvarot dažādas grūtības. Mūslaikos , neskatoties uz cienījamo vecumu, viņi turpina radošo darbu, ik pa reizei pārsteidzot mākslas interesentus. Ne vienu vien pārsteigumu sagādās arī nupat galerijā atklātā izstāde, teic galerijas pārstāvji.

Eiropas Savienība 2012.gadu izsludinājusi par "Aktīvu vecumdienu un paaudžu solidaritātes gadu". Šī projekta ietvaros Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolas audzēkņi personīgi apciemoja un intervēja šos 10 mūsu mākslas vecmeistarus. Topošo mākslinieku intervijas papildina ekspozīciju galerijā.

Agijas Sūnas mākslas galerija atrodas Kalēju ielā 9/11. Izstāde apskatāma darba dienās no plkst.12:00 līdz 18:00 un sestdienās no 12:00 līdz 17:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!