Foto: Publicitātes attēls

"Kim?" Laikmetīgās mākslas centrs izveidojis jaunu digitālo platformu – Rīgas tehnokultūras izpētes centra (RTRU) un tiešsaistē publiskojis tā pirmo sezonu "Zem motora pārsega". RTRU ir apmeklējams www.rtru.org.

Platformas RTRU kuratores ir Elizaveta Šneidermane (Elizaveta Shneyderman) un Zane Onckule, un tas veidots pēc Kim? Laikmetīgās mākslas centra pasūtījuma. Būdams gan zinātnisks žurnāls, gan mākslas un tekstu platforma, gan jauno mediju attīstības centrs, RTRU rosina starpdisciplināru un tehnoloģijās balstītu pieeju laikmetīgu mākslas programmu status quo, raksta RTRU veidotāji.

RTRU pirmās sezonas dalībnieki: Dana Kopela (Ņujorka), Eltons Kūns (Rīga), Debora Levita (Ņujorka), Rio Roje (Ņujorka), Līga Spunde (Rīga), Kendisa Strongvotera (Ņujorka), Alise Tīfentāle (Ņujorka/Rīga), Viktors Timofejevs (Ņujorka), Džesika Vilsone (Ņujorka).

Pirmās sezonas dizainu un identitāti veidojusi Beka Abe.

Pirmās sezonas izdevums, kura tēma ir "Zem motora pārsega", apskata vizuālo kultūru virzošās ekonomiskās un sociālās struktūras un ražošanas tehniskos procesus. "Pirmais izdevums pievēršas muzejam bez attēliem, eksaltētajam "skolēnu kolektīvam", strādnieku šķiras vēsturei, "fenomenu fabrikai" jeb laikmetīgās mediju kultūras paradigmatiskajai darbavietai un daudz kam citam," vēsta platformas veidotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!