Foto: Publicitātes attēli

Mākslinieks Gints Gabrāns 7. aprīlī atklāja SAN virtuālo skulptūru ansambli – izstādi, kas redzama visā Rīgā. Šo objektu apskati iespējams sākt savās mājās, viedtālrunī lejuplādējot papildinātās realitātes aplikāciju SAN.

Mākslinieka jaunais virtuālo skulptūru ansamblis ir redzams visā galvaspilsēta teritorijā, izmantojot viņa izveidoto paplašinātās realitātes aplikāciju SAN. Tā ļaus, arī caur sienām, ieraudzīt 25 kilometrus augstus SAN Transrealitātes torņus, kas redzami 50 kilometru rādiusā ap Latvijas Nacionālo mākslas muzeju (LNMM). Atgādinām, ka muzeja izstāžu zālē paralēli SAN projekts piedalās arī "Purvīša balvas" finālistu izstādē.

Atklājot izstādi savās mājās, tālāko SAN objektu apskati ceļā uz LNMM laukumu var apvienot ar pastaigu Esplanādē. Tur apmeklētāji nokļūst nākamo SAN objektu darbības zonā. Lai objekti kļūtu redzami viedtālruņos, aplikācijā jāielādē jaunie objekti. izmantojot funkciju "download". SAN virtuālo skulptūru kompozīcijas centrs ir LNMM muzeja laukumā, kur zem stikla grīdas ir SAN projekta ekspozīcija "Purvīša balvas" izstādē. Papildinot virtuālo skulptūru ansambli, laukumā virtuāli apskatāmas arī fotosērijas no "Purvīša balvas" izstādes atklāšanas 22. martā.

View this post on Instagram

Cross between LNMA, Ms BoCA & Purvitis Prize #augmentedreality

A post shared by Gints Gabrans (@san.app) on Apr 5, 2019 at 10:09am PDT

Visieteicamākā vieta, lai apskatītu SAN projektu, ir LNMM jumta terase. No šīs terases atklājas gan skats uz Esplanādi un Rīgu, gan ir telpas plašums objektu apskatei. Tur arī apmeklētāju viedierīci labi "redz" GPS satelīti, kas nodrošina SAN ģenerētās telpas darbību.

Šo projektu citādākā veidā var aplūkot arī Google Street View panorāmas bildēs – meklējot LNNM laukumā un Zirgu ielā, kur pagājušajā gadā tika izstādīts nominētais projekts "Transrealitātes Zirgu iela".

Aplikācija SAN ir lejuplādējama vietnē san.lv (Appstore, GooglePlay). Kopš 7. aprīļa aplikācijai ir jaunns apdeits, tāpēc virtuālo skulptūru vērotāji aicināti ielādēt atjauninājumus, ja jau ir bijusi pieejama aplikācijas senāka versija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!