Foto: Publicitātes attēls

Kultūras un mākslas portāls "Arterritory.com" 15. maijā atveris savu virtuālās galerijas telpu. Projekta ideja ietverta tā nosaukumā "Atbalstissimo", kas sevī apvieno divus vārdus – itāliešu spirgto "bravissimo" un latviešu nopietno "atbalsts", un tas iecerēts kā solidaritātes platforma. 90 procenti no mākslas darba vērtības tiešā veidā nonāks pie to radītājiem.

Mākslas un kultūras portāla "Arterritory.com" direktore Una Meistere atklāj: "Mūsuprāt, Arterritory.com ir lieliska vieta, kas šai sarežģītajā laikā spētu kļūt par mākslinieku atbalsta punktu un vienlaikus sniegtu iespēju ikvienam piepildīt vēlmi savā privātajā dzīves vai biroja telpā ienest mākslu".

Māksla ir viena no globālās pandēmijas izraisītās krīzes smagāk skartajām nozarēm un vienlaikus būtiska šodienas ikdienas nepieciešamība, jo spēj gan iedvesmot, gan palīdzēt uz pasauli paraudzīties no cita, varbūt neierastāka skatupunkta. Mākslas darbi spēj telpā un skatītājā sēt enerģiju, radošumu un vitalitāti, kas darbojas kā katalizators izšķirīgos mirkļos. Izcilas mākslas stāsts ir ilgtspējīgs un nepārejošs un tam var būt izšķiroša loma dzīves pavērsienos.

"Arterritory.com" redaktore Daiga Rudzāte saka: "Arterritory nav tik varens, lai spētu realizēt ko līdzīgu leģendārajai Rūzvelta programmai Lielās depresijas laikā ASV, kas tapa kā palīdzības projekts māksliniekiem, bet rezultējās virknē spilgtu un hrestomātisku pasaules mākslas vēstures šedevru. Taču mēs apzināmies, cik svarīgs ir savstarpējais atbalsts un pleca sajūta, un vienlaikus esam pārliecināti, ka māksla dzīvei spēj piešķirt to virsvērtību, kas kardināli maina tās kvalitāti. Mākslinieki ir vizionāri, un dzīvošana līdzās mākslai padara par tādiem arī apkārtējos."

Šobrīd "Arterritory.com" virtuālajā galerijā atrodami astoņu spilgtu Latvijas mākslinieku darbi – Māris Bišofs, Andris Eglītis, Miķelis Fišers, Kaspars Groševs, Maija Kurševa, Sarmīte Māliņa&Kristaps Kalns, Ģirts Muižnieks, Artūrs Virtmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!