Foto: AP/Scanpix/LETA
Noslēpumainā un mūžam anonīmā ielu mākslinieka Beksija pazīstamais darbs "The Girl with a Pierced Eardrum" ("Meitene ar caurdurtu bungādiņu") Bristolē, Lielbritānijā ticis pie pandēmijas laikā svarīgā aksesuāra – sejas maskas.

Benksija darbs ir versija par 17. gadsimta holandiešu gleznotāja Jana Vermēra slaveno darbu "Meitene ar pērļu auskaru". Tas Bristolē, pie Hanoveres laukuma parādījās 2014. gadā. Īsi pēc tā pabeigšanas, 2014. gada rudenī tas cieta vandaļu uzbrukuma – darbam tika uzlieta melnā krāsa.

Šobrīd ielu mākslas darbā redzamās sievietes muti sedz gaiši zila sejas maska, līdzīga tām, kādas valkā medicīnas darbinieki Lielbritānijā. Kā allaž, Benksijas ir darbojies pilnīgā slepenībā un nav zināms, kurā brīdī sienas zīmējums ticis papildināts.

To, ka Benksijs, tāpat kā ikviens likumpaklausīgs iedzīvotājs pavada laiku savās mājās, apliecina vēl viens jauns viņa darbs, ko mākslinieks savā "Instagram" kontā publicēja pagājušajā nedēļā. Tajā redzamas žurkas, kas ālējas viņa paša vannasistabā, bet "Instagram" publikāciju papildina paraksts – "Manai sievai riebj, kad es strādāju no mājām."

Benksijs ir šobrīd pasaulē zināmākais ielu mākslinieks, kurš kļuva slavens 90. gadu sākumā ar saviem sociāli provokatīvajiem darbiem. Viņam līdz šim izdevies noslēpt savu identitāti, tāpēc nav zināms, vai Benksijs ir vīrietis, sieviete, vai pat vesels mākslinieku kolektīvs. Viena no versijām, kas nav pierādīta, ka Benksijs ir grupas "Massive Attack" radošais līderis Roberts dej Nadža.

View this post on Instagram

. . My wife hates it when I work from home.

A post shared by Banksy (@banksy) on Apr 15, 2020 at 10:45am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!