Foto: Publicitātes foto

Fotogrāfijas izglītības platforma ISSP 15. janvārī aicina jauniešus uz radošo darbnīcu ar izstādes "Solargrāfija" māksliniekiem Kristianu Brekti un Modri Svilānu.

ISSP pārstāvji informē, ka ir arī atvērta pieteikšanās ISSP Jauniešu skolai, un no šī gada piedāvājam nodarbības sēriju "Latvijas laikmetīgā fotogrāfija un es" skolēniem programmā "Latvijas skolas soma". Pieaugušajiem bez priekšzināšanām ir atvērta pieteikšanās pavasara mācību kursam "Ievads fotogrāfijā".

Sestdien, 15. janvārī, no pulksten 11 līdz 18 norisināsies "pinhole" kameru izgatavošanas darbnīcu kopā ar māksliniekiem Kristianu Brekti un Modri Svilānu.

Jauniešiem tiek dota iespēja veidot pašiem savas "pinhole" jeb adatacs kameras un solargrāfijas bildes. Pasākuma laikā norisināsies saruna ar abiem māksliniekiem, par viņu piedzīvojumiem apbraukājot Latviju, un nomaļās vietās meklējot labākās solargrāfijas kompozīcijas. Viss "pinhole" kameru veidošanai nepieciešamais tiks nodrošināts, un katrs dalībnieks izveidoto attēlu varēs ņemt līdzi. Aicināti piedalīties jaunieši vecumā no 12 līdz 18 gadiem, viņu ģimenes locekļi un draugi. Dalība pasākumā – bezmaksas.

Radošā darbnīca notiek izstādes "Solargrāfija" ietvaros, kas aplūkojama līdz 27. janvārim.

ISSP Jauniešu skola gaida pieteikumus un piedāvā pusaudžiem iepazīt fotogrāfiju un apgūt attēlu veidošanas pamatprasmes. Dalībnieki tiek aicināt apgūt fotogrāfiju kā vizuālās mākslas mediju, mācīsies lasīt attēlus un radīs tos arī paši. Šī programma veicinās jauniešos izpratni par mūsdienu kultūru, kā arī spēju domāt un darboties radoši, norāda organizatori. Nodarbības vienreiz nedēļā divās vecuma grupās (12 g. – 14 g. un 15 g. – 18 g.) un tās vadīs mākslinieces Līva Graudumniece un Adelīna Kalniņa.

Sākot no janvāra, aicinām Latvijas skolēnu grupas aicinātas iepazīt Latvijas fotogrāfiju triju interaktīvo nodarbību sērijā "Latvijas laikmetīgā fotogrāfija un es" kultūrizglītības programmā "Latvijas skolas soma". Nodarbībās skolēniem būs iespēja gūt ieskatu Latvijas fotogrāfijā un stāstu veidošanā, apgūt vizuālās izpratnes pamatus un izzināt identitātes tēmu Latvijas laikmetīgo fotogrāfu darbos. Lekcijas vada mākslinieces Eva Strazdiņa, Līva Graudumniece un Adelīna Kalniņa.

Tāpat ISSP izsludina pieteikšanos pavasara mācību kursam "Ievads fotogrāfijā", kas piedāvā ikvienam apgūt fotogrāfiskās domāšanas pamatus un kameras tehniskās iespējas intensīvā divu mēnešu kursā, radošā un interaktīvā vidē. Šis ievadkurss ir lieliska iespēja spert pirmos soļus fotogrāfijas pasaules izzināšanā, izprast attēlu veidošanas principus un iemācīties radīt labākas fotogrāfijas. Kurss domāts ikvienam, kuram patīk un interesē fotogrāfija, neatkarīgi no pieredzes. Pavasara kursu vadīs lieliskais pasniedzēju, fotogrāfu duets Iveta Gabaliņa un Nils Vilnis. Kursa sākums – 3. marts.

Atgādinām, ka saskaņā ar epidemioloģiskās drošības noteikumiem, gan radošās darbnīcas, gan izglītības programmu dalībniekiem nepieciešams derīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Biedrība ISSP jau 14 gadus darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, veidojot aktīvu fotogrāfijas vidi Latvijā, izglītojot jauno Latvijas fotogrāfijas autoru paaudzi un veicinot starptautisku apmaiņu. Līdz ar galerijas atklāšanu Berga Bazārā, ISSP sevi pieteikusi kā nozīmīgu pieturas punktu Rīgas kultūras kartē – vienīgo laikmetīgajai fotogrāfijai veltīto telpu Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!