Foto: Shutterstock

Gatavojoties konkursam par Eiropas kultūras galvaspilsētas titulu, Daugavpils izziņo konkursu fotogrāfiem no visas pasaules "Lingua Franca / Daugavpils".

Organizatori aicina fotogrāfus no visas pasaules kļūt par "Daugavpils 2027" līdzradītājiem un parādīt Latgales daudzveidību - Daugavpils kontrastus, vēsturi un cilvēkus, kā arī parādīt reģionu no savas perspektīvas. Fotogrāfijas tiks izmantotas "Daugavpils 2027" pieteikuma vizuālajā noformējumā, kā arī "Daugavpils 2027" komunikācijas materiālos, norādot autoru.

Kā norāda organizatori, piedalīties var profesionālie un amatierfotogrāfi no ikvienas valsts. Fotogrāfijā jābūt atspoguļotai Daugavpils vai Latgales ainavai, cilvēkiem, notikumiem. Pieteikt var jebkuru fotogrāfiju, kas uzņemta ne ne agrāk par 2000. gada 1. janvāri tieši Daugavpils vai Latgales teritorijā.

Lai pieteiktos, ir jāaizpilda pieteikuma forma, kas atrodama šeit.

Pieteikums jāiesniedz elektroniski kopā ar fotogrāfijām (izšķirtspēja min 300 dpi, vēlams 2000x3000 px). To izdarīt ir iespējams līdz 2022. gada 1. martam pulksten 23.59. Fotogrāfijas var pievienot anketai ar linku uz "failiem.lv", "Wetransfer" vai citu mākoņsistēmu. Iesniegt var neierobežotu fotoattēlu skaitu.

Iesniedzot pieteikumu, fotogrāfam ir jānorada vai viņš piekrīt, ka pieteiktās fotogrāfijas var tikt izmantotas ar "Daugavpils 2027" darbību saistītās publikācijās, autors atļauj rediģēt vai/un mainīt iesniegtos materiālus.

"Daugavpils 2027" informāciju par atlases rezultātiem pieteicējiem nosūtīs līdz 2022. gada 15. aprīlim.
Jau ziņots, ka Daugavpils sadarbībā ar Rēzekni un visu Latgales reģionu gatavo pieteikumu dalībai konkursa "Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027" fināla kārtā.

Pieteikuma tēma ir "Lingua Franca" - kopīga valoda. Pieteikuma izstrādes komandas mērķis ir rosināt vietējo kopienu iesaistīties dialogā un meklēt, radīt un runāt kopīgu valodu, izmantojot mākslu, kultūru, sociālo un komunikatīvo pārveidi.

"Mūsu mērķis ir ne tikai parādīt mūsu sasniegumus un pozitīvās puses, bet arī aktivizēt sabiedrību rast kopīgus risinājumus vietējiem un globāliem izaicinājumiem. Nepieciešamība pārdomāt un izrunāt noklusēto, vēsturiskās traumas un stigmatizācija mudina mūs meklēt pārmaiņu, kontrastu un sarunas atspoguļojumu fotogrāfijā. Jo tieši māksla un kultūra ir tās, kas var radīt dialogu pozitīvām pārmaiņām un pārveidot reģiona kultūras ainavu," vēsta pieteikuma veidotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!