Foto: Publicitātes foto

Šopvasar Rīgas Doma dārzā tika atklāta jauna brīvdabas mākslas galerijā, kurā līdz šim notikušās jau vairākas izstādes. Visi mākslas mīļotāji uz izstāžu apmeklētāji otrdien, 27. novembrī varēs noklausīties mākslas zinātnieces Helēnas Demakovas lekciju – komentāru "Cilvēks telpā kā glezna un kā zīmējums, un kā cilvēks", kas veltīta Rīgas Doma dārzā notikušajām mākslas izstādēm, portālu "Delfi" informē izstāžu organizatori sabiedriskā kustība "Mans Doms".

Lekcijā tiks aplūkota gan šobrīd Doma dārzā notiekošā Andas Lāces izstāde "Love", gan iepriekšējās tur notikušās 2012. gada izstādes (mākslinieki Brigita Zelča un Artūrs Bērziņš).

"Helēna Demakova ir harizmātiska personība, kas spēj nodot pasaules līmeņa mākslas zināšanas gan profesionāļiem, gan kultūras interesentiem. Būdama Latvijas Republikas Kultūras ministre no 2004. līdz 2009. gadam, Helēna Demakova rūpējās par mūsdienu kultūras tradīciju nostabilizēšanu un radošo industriju attīstību Latvijā," uzsver "Mans Doms" pārstāvji.

Helēna Demakova uzskata, ka "publisko lekciju prakse ir sevi attaisnojusi. Komentāri grāmatās un dzīvē vieš skaidrību lielākās kopsakarībās. Māksla nav izņēmums."

Lekcijas apmeklējums ir par ziedojumiem. Norises vieta - Palasta iela 8, Vecrīga, sākums plkst.18:30.

Foto: Izstādes Doma dārza galerijā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!