Foto: Publicitātes attēli
Pazīstamais britu mākslinieks Demjens Hērsts radījis jaunu mākslas darbu, lai paustu atbalstu Lielbritānijas Nacionālajam veselības dienestam (NHS) Covid-19 pandēmijas laikā, liecina publikācijas mākslinieka mājaslapā un "Instagram" kontā.

Darba nosaukums ir "Butterfly Rainbow" ("Tauriņu varavīksne", 2020) – tajā redzama varavīksne, kurā katra krāsas josla ir piepildīta ar tauriņu spārniem – ierastu motīvu Hērsta darbos.

Dzīvespriecīgo attēlu var lejupielādēt Demjena Hērsta mājaslapā, izdrukāt un izlikt logā, lai paustu atbalstu britu un ne tikai britu medicīnas darbiniekiem.

Mākslinieks arī ierobežotā skaitā radījis drukātās darba versijas, kas tiks pārdotas, bet ienākumi ziedoti NHS.

"Vēlējos kaut ko darīt, lai atbalstītu NHS darbinieku brīnišķīgo darbu slimnīcās visā valstī. Varavīksne ir cerības zīme un, manuprāt, būs lieliski, ja vecāki un bērni radīs tās savu versiju un izliks savu māju logos.

Demjens Hērsts nav vienīgais pasaulē slavenais mākslinieks, kurš ienākumus par saviem darbiem veltījis Covid-19 apkarošanai. Pagājušā nedēļā amerikāņu mākslinieka Endija Vorhola vizuālo mākslu fonds (Andy Warhol Foundation for the Visual Arts) sadarbībā ar izsoļu namu "Christie's" pārdeva Endija Vorhola (1928-1987) fotogrāfijas, lai iegūtu līdzekļus mākslinieku atbalsta programma pandēmijas laikā.

Demjens Hērsts ir viens no zināmākajiem un pelnošākajiem mūsdienu māksliniekiem, kurš kļuva slavens 20. gadsimta 90. gados kā viens no grupas "Young British Artists" dalībniekiem. Vēlāk Hērsts izpelnījās slavu ar provokatīvām un ekscentriskām laikmetīgās mākslas instalācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!