Austriešu fotomākslinieks Klauss Pičlers šokē un liek domāt. Viņa jaunākajā konceptuālajā projektā "Tikai mēs divi" iemūžināti cilvēki dažādos tērpos un maskās, kuri atrodas visai parastos interjeros darot ikdienišķas lietas.

Kā Pičlers norāda portālam "Delfi", tad daudzi viņa darbus pārprot un meklē tajā humoru, taču tāds nebūt nav to mērķis. "cilvēkiem patīk laiku pa laiku iejusties kāda cita ādā. Pārģērbšanās ļauj radīt "otro es", otro ādu, pie kuras var tikt pieskaņots maskas nēsātāja raksturs un uzvedība, liekot cilvēku uztvert pavisam citādi. Projekts "Tikai mēs divi" vēro abas šīs būtnes - redzamo un zem maskas esošo.

Pārģērbšanās un kostīmu valkāšana, lai izliktos par kādu citu, ir pastāvējusi gadu tūkstošiem, taču mūsdienās pieejamo tēlu un līdz ar to arī to iespējamo raksturu dažādība ir ārkārtīgi pieaugusi. Fotomākslinieks norāda, ka maskas izvēle, neatkarīgi no tā, vai tā notikusi kultūras, kādas datorspēles vai popkultūras fenmena ietekmē, vienmēr ir atkarīga no paša cilvēka. Tas savukārt ļauj salīdzināt pretstatus tam, kāds cilvēks ir patiesībā un kāds viņš vēlas būt.

Lai šo kontrastu atklātu vēl labāk, fotomākslinieks savus varoņus bildēja viņu pašu mājās, viņu ierastajā vidē un darbībās. "Nekur citur abstraktā saikne starp cilvēku aiz maskas un viņa "otro es" nav redzama tik labi, kā viņu pašu mājās. Nekur citur man nebūtu izdevies nobildēt gan masku, gan atklāt cilvēka patieso personību vienlaikus," projekta aprakstā atklāj mākslinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!