Foto: Kristaps Kalns
Mākslas stacijā "Dubulti" (Dubultu dzelzceļa stacijā) 11. martā plkst. 18.00 tiks atklāta laikmetīgās mākslas izstāde "Studentu dienasgrāmatas", informēja mākslas stacijas kuratore Inga Šteimane.

Izstādē piedalīsies jaunie mākslinieki Dārta Lote Bērziņa, Sabīne Vernere, Dāvis Ozols, Kristīne Kutepova, Marta Veinberga, Sabīne Moore, Alise Bēržvade, Sintija Gādiga, Daina Šteinerte, Talita Vālodze, Alvīne Bautra, Agate Lielpētere, Anna Pabērza, Laura Āboliņa un Envija Medne.

"Studentu dienasgrāmatas" ir izstāde, kurā piedalās jauni mākslinieki, kuri vēl studē. Dienasgrāmatas formāts norāda, ka izstādi interesē ne tikai rezultāts, bet arī domas un apstākļi, kas saistīti ar darba tapšanu. Izstādē būs darbi un studijas, skices un koncepcijas.

Par izstādes tematisko kopsaucēju uzskatāma vēlme komentēt jauno mākslinieku intuitīvo saikni ar mākslas vēsturi. Mūsdienās vēsture ir tuvu, taču visbūtiskāk tās tuvumu vai tālumu nosaka nevis hronoloģija, bet interpretācija. Mākslas vēsture ir vieta, kurā mākslinieks dzīvo paralēli savai laicīgajai dzīvei konkrētā ģeogrāfiskā un kultūras realitātē.

Latvijas laikmetīgajā mākslā stabilu vietu iekarojuši trīsdesmitgadnieki, četrdesmitgadnieki un dzīvie klasiķi, bet visjaunākā paaudze plašākai publikai nav zināma. Izstādes kuratori – mākslas stacijas "Dubulti" vadītāja Inga Šteimane un Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības katedras pedagogs, gleznotājs Kaspars Zariņš – ir sadarbojušies, lai iesaistītu 15 Latvijā studējošus jaunos māksliniekus inovatīvā izstādē "Studentu dienasgrāmatas".

Izstāde "Studentu dienasgrāmatas" mākslas stacijā "Dubulti" būs skatāma līdz 15. maijam.

Atgādinām, ka mākslas stacija "Dubulti" tika atvērta pērn, Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubilejas programmā. Jauno mākslas telpu, kas reizē ir arī ikdienišķa dzelzceļa stacija, atklāja ar starptautisku izstādi "Man sirdi tīģers", kas bija veidota, iedvesmojoties no Raiņa lugas "Jāzeps un viņa brāļi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!