Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 17. decembrī, notika trīsstāvu multimediālā mākslas centra "Digital Art House" atklāšana. Tas aizņem vairāk nekā 1700 kvadrātmetru ēkā Skolas ielā 2, kur iepriekš atradās klubs "Essential", 90. gados kinoteātris "Oskars", bet padomju laikā – kinoteātris "Pionieris".

Jaunajā digitālas mākslas centrā apmeklētāji varēs ne tikai aplūkot pasaules vēstures izcilāko mākslinieku multimediālās izstādes, bet arī baudīt interaktīvas instalācijās un virtuālo realitāti, kā arī izzināt vēsturi kādā no izglītojošajiem sarīkojumiem. Plānots, ka ēkā būs arī restorāns un vieta koncertiem.

Pirmās multimediālās izstādes, ko iespējams aplūkot jaunajā mākslas centrā no 18. decembra, būs "Mikelandželo. Pasaules radīšana" un "Gustavs Klimts. No mīlestības līdz nāvei".

Pēc veidotāju ieceres, "Digital Art House" ir jākļūst par mākslas cienītāju Meku. "Šis būs oriģināls centrs un radošais klasteris multivides izstādēm, izglītības programmām, kā arī platforma gan vietējo, gan starptautisko kultūras un izstāžu projektu īstenošanai. Pašlaik mēs atveram priekšzāli un galveno zāli, kas atrodas pirmajā stāvā, bet līdz pavasarim mākslas centrs būs uzsācis darbību pilnā apjomā, būs pievienota mazā izstāžu zāle, restorāns, kafejnīca, interaktīvā zona ar iespēju gremdēties virtuālajā realitātē, kā arī lekciju un darbnīcu zāle," saka viens no "Digital Art House" līdzdibinātājiem Jurijs Getalo.

Lēmumu izveidot multimediālo centru ir rosinājuši izstādes "Izcilie modernisti. No Monē līdz Kandinskim" panākumi —to piecos darbības mēnešos apmeklēja vairāk nekā 72 000 skatītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!