Foto: DELFI

"Mākslai vajag telpu" (MVT) Vasaras mājā turpinās Ilmāram Blumbergam veltīto izstāžu sērija. 30. jūnijā tika atklāta otrā izstāde, kurā aplūkojama fotogrāfa Anša Starka viena no savdabīgākajām fotosesijām, kurā iemūžināts izcilais gleznotājs un scenogrāfs, viens no laikmetīgās mākslas vēstnešiem un celmlaužiem Latvijā – Ilmārs Blumbergs (1943–2016).

Izstādē apskatāmi portreti, kuri, izņemot vienu, līdz šim nav publicēti.

"Pāri" ir otrā MVT Vasaras mājas projekta "#Blumbergs. Bezgalība" izstāde un tajā ikviens īpašā lielformāta fotoattēlu instalācijā ir aicināts tikties ar Ilmāra Blumbegra radošo personību. "Starka personālizstāde pavisam tieši rādīs mums Ilmāru Blumbergu un mēs varēsim vērot viņa seju, un viņa paša viena cilvēka teātri" komentē izstādes kuratore Inga Šteimane.

Ceturtdien, 7. jūlijā MVT Vasaras mājā notiks Anša Starka autorvakars, kurā fotogrāfs klātienē dalīsies pieredzē un atmiņās par fotosesijas tapšanu, kā arī atbildēs uz autorvakara viesu jautājumiem.

Savukārt sestdienu rītos MVT aicina bērnus veidot savus mākslas darbus un izstāžu sērijas piedāvāto žanru un tehniku iespējas risināt mazu dzejas bilžu grāmatiņu formātā. Radošās darbnīcas vada māksliniece Ūna Laukmane un tās norisinās MVT Vasaras mājā no plkst. 11.00 līdz 14.00.

Izstāde būs aplūkojama līdz 10. jūlijam. Ieeja visos pasākumos ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!