Foto: Valters Pelns
Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" mākslas telpā "Civita Nova" piektdien, 26. maijā, klātesot darbu autorei, atklāta latviešu gleznotājas Džemmas Skulmes personālizstāde "Krāsas garša", kas tiek rīkota sadarbībā ar fondu "Mākslai vajag telpu". Izstādes kuratore – Inga Šteimane.

Atklāšanas viesiem bija īpaša iespēja klātienē tikai satikt leģendāro mākslinieci un piedalīties sarunā, kurā gleznotāja atklāja, kur rod iedvesmu saviem darbiem, kas ir mākslinieces dzinulis nepārtrauktai attīstībai un mainībai, un dalījās pārdomās par radošās dzīves ritumu.

Izstādē "Krāsas garša" ir iespēja iepazīties ar visjaunākajiem Džemmas Skulmes darbiem. Tie gleznoti 2016. un 2017.gadā un pārsteidz ar radošo uzdevumu vērienu. Māksliniece atzīst, ka darbi tapuši, izbaudot "to labo, meditatīvo sajūtu, kas rodas, satiekoties ar krāsu". Vienlaikus gleznas radušās kritiskā dialogā ar pašas Skulmes līdzšinējo veikumu un ar moderno glezniecību plašākā skatījumā – "tā ir pretestība pret tiem smukajiem, labajiem paņēmieniem", komentē māksliniece. Četri no izstādē redzamajiem darbiem – "Alsunga", "Kurzeme", "Princese" un "Es lidoju, es atsperos un tālāk lidoju" - gleznoti vēl tikai šogad un Liepājā piedzīvo savu pirmizrādi.

Izstāde Liepājā būs skatāma 30. jūlijam. Ieeja – bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!