Foto: Krister Sørbø, 'Sony World Photography Awards 2018'
Starptautiskā fotogrāfiju konkursa "Sony World Photography Awards 2018" žūrija atklājusi nominantu īso sarakstu, kurā iekļauti dažādu vecumu gan profesionālu, gan iesācēju un amatieru autoru darbi no visas pasaules, portālu "Delfi" informē Pasaules fotogrāfijas organizācijas (World Photography Organisation) pārstāvji.

Fotogrāfijas konkursam tika iesniegtas četrās kategorijās: "Profesionālā", "Atvērtā", "Jaunatnes" un "Studentu". "Profesionālā" kategorija ietver 10 apakškategorijas: "Arhitektūra", "Aktuālie notikumi un ziņas", "Radošums", "Atklājumi", "Mūsdienu problēmas", "Ainava", "Sports", "Dabas pasaule", "Klusā daba" un "Portrets". Savukārt "Atvērtajā" kategorijā darbi tiek dalīti apakškategorijās "Arhitektūra", "Kustība", "Kultūra", "Ainava un daba", "Uzlabojumi", "Portrets", "Klusā daba", "Savvaļa", "Ielu fotogrāfija" un "Ceļojumi".

Visi "Profesionālās" un "Atvērtās" kategorijas fotogrāfu darbi sacentīsies par kategorijas uzvarētāja titulu un iespēju kļūt par "Gada fotogrāfu" (naudas balva 25 tūkstoši ASV dolāru) vai "Atvērtās kategorijas fotogrāfu" (naudas balva 5 tūkstoši ASV dolāru).

Savukārt "Jaunatnes" kategorijā darbus iesniedz 12–19 gadus veci fotogrāfi. Šī gada tēma bija "Tava vide", un tai tika saņemti teju par 8000 vairāk iesniegumu nekā pērn. Savukārt "Studentu" kategorijā tika saņemti darbi no universitātēm visā pasaulē – Apvienotās Karalistes, Indijas, Francijas, Jaunzēlandes, Dienvidāfrikas, Argentīnas, Kanādas un Ķīnas. Šīs kategorijas nominanti cīnīsies par 30 tūkstošu eiro vērtu "Sony" ekipējumu savai universitātei.

Ar pilnu nominantu sarakstu var iepazīties Pasaules fotogrāfijas organizācijas mājaslapā.

Pasaules fotogrāfijas organizācijas rīkotais "Sony World Photography Awards" konkurss ir daudzveidīgākais pasaulē. Tā 11. uzsaukumā tika saņemts rekordliels pieteikumu skaits – 320 tūkstoši fotogrāfu no vairāk nekā 200 valstīm un teritorijām, tādējādi atspoguļojot pēdējā gada labākos laikmetīgās fotogrāfijas darbus.

Nominēto un atzinības ieguvušo fotogrāfu darbi tiks izstādīti "Sony World Photography Awards 2018" izstādē Londonā no 20. aprīļa līdz 6. maijam. "Atvērtās" kategorijas uzvarētāji tiks paziņoti 20. martā, bet "Profesionālās" – 19. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!