Ķīnas Mūsdienu mākslas muzejā Pekinā patlaban apskatāms laikmetīgās mākslas pārstāvja Šī Šaopinga darbs "Metamorfozes sērija - Olas". Tas sastāv no aptuveni 3 000 keramikas olām, un fotogrāfijām, kurās fiksēts, kā tās "apceļojušas" visnomaļākās Ķīnas vietas.

Ar šī darba palīdzību viņš centies atrast atbildi uz mūžīgo jautājumu "kāda ir dzīves jēga?" Šī mērķa dēļ Šī aptuveni gadu pavadījis izgatavojot olas, kuras katra sver aptuveni desmit kilogramus.

Pēcāk viņš ar tām devies ceļā uz visnomaļākajiem Ķīnas nostūriem - tuksnešiem, stepēm un smilšu klātiem laukiem, kur ikreiz ar strādnieku komandas palīdzību tās izvietojis ainavā, cenšoties panākt pēc iespējas spēcīgāku vizuālo un psiholoģisko iespaidu.

"Olas simbolizē visa sākumu un dzimšanu, trauslumu un skaistumu. Tās atgādina par dzīves jēgu, turklāt katrā jaunā dislokācijā olu pilnās ainavas uzlūkotājam var raisīties pavisam citādas fantāzijas un fantastisku stāstu scenāriji. Pēc garā ceļojuma tās rāmi guļ uz izstāžu zāles grīdas, bet par viņu ceļojumu stāsta fotogrāfijas," savā interneta vietnē pauž Ķīnas Mūsdienu mākslas muzejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!