Foto: F64

Pēc septiņiem Spīķeru kvartālā pavadītiem gadiem "kim?" Laikmetīgās mākslas centrs piektdien Rīgā, Sporta ielā 2, atklāja savu jauno izstāžu zāli. Pasākumā piedalījās gan Igaunijas prezidents ar kundzi, gan Latvijas mākslinieki, kritiķi un citi kultūras baudītāji.

Tā durvis vērusi, atklājot vienlaikus trīs ārzemēs dzīvojošu latviešu mākslinieku personālizstādes, kuras būs aplūkojamas līdz 16. oktobrim.

Pašlaik starp Berlīni un Cīrihi dzīvojošā Edgara Gluhova (1980) izstādi "L'umo Vague" veido pēdējā gada laikā tapušas fotogrāfijas, zīmējumi uz akrilstikla un objektu sērija, ko caurvij fragmenti un personības no 20. gadsimta vēstures un literatūras, satiekoties jaunā un neierastā veidā.

Parīzē dzīvojošā māksliniece Daiga Grantiņa (1985) piedāvā savu pirmo personālizstādi Rīgā ar nosaukumu "Heap-core,,,". Viņa izstāžu zāli transformējusi instalācijā – sienās radītās atveres novada gaismu no skatam aizsegtajiem logiem, integrējot to skulptūru grupā.

Savukārt Helsinkos dzīvojošās Ingas Melderes (1979) izstāde "Krāsojamās grāmatas" veidota "Temnikova&Kasela Gallery" institucionālās rezidences programmas laikā. Izkrāsošana vairākus gadsimtus tikusi uzskatīta par bērnu nodarbi, tomēr pēdējā desmitgadē kļuvusi populāra pieaugušo vidū. Māksliniece ir pārstrādājusi gatavus attēlus, kas izkrāsojot kļuvuši par daļu no autores personiskās atmiņas un pieredzes.

Atklāšanas dienā dejas grieztas līdz pat rītam.

"kim?" svinību pasākumu programma ilgs līdz 10. septembrim. Apmeklētājiem tiks piedāvātas performances un lekcijas, kā arī vērienīgs kultūras foruma "Baltā nakts 2016" pasākums "Cyclone" ar "%20" (LV), Andreasa Ervika (NO), "Music For Your Plants" (EE), "Sign Libra" (LV) piedalīšanos. Ieeja visos pasākumos bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!