Foto: DELFI
Laikmetīgās mākslas izstāžu zālē - Eiropā vienīgajā laikmetīgās mākslas telpā, kas darbojas joprojām funkcionējošā dzelzceļa stacijā - Mākslas stacija "Dubulti" no 29. maija apskatāma pirmā izstāde "Man sirdī tīģer's".

Starptautiskā laikmetīgās mākslas izstāde "Man sirdī tīģer's" jaunajā izstāžu zālē apskatāma līdz 15. septembrim.

Izstādes tēma ir piedošanas - atriebības trauslā robeža, kas sasaucas ar Raiņa idejām lugā "Jāzeps un viņa brāļi". Izstādē piedalās 12 laikmetīgie mākslinieki no Brazīlijas, Ēģiptes, Izraēlas, Maķedonijas, Šveices un Latvijas, tostarp no Jūrmalas

"19. gadsimtā galvenais izteiksmes veids bija vārdi un valoda, savukārt mūsdienās tā ir vizuālā izpausme, tostarp laikmetīgā māksla. Ja Rainis un Aspazija dzīvotu 21. gadsimtā, iespējams, viņi sabiedrību provocētu ar skandaloziem mākslas darbiem. Turklāt laikmetīgā māksla, kas Latvijā nereti pasniegta ar elitārisma pieskaņu, Jūrmalā pieejama ļoti demokrātiskā formā, tā, kā tas notiek, piemēram, pasaulslavenajā Francijas kūrortā Nicā. Tā ir iespēja nākt un iepazīt aizraujošo laikmetīgās mākslas pasauli," stāsta izstādes "Man sirdī tīģer's" līdzkurators Arno Jundze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!