"Mākslai vajag telpu" Vasaras mājas sešu izstāžu sēriju, ar nosaukumu "#Blumbergs. Bezgalība", kas ir veltījums māksliniekam Ilmāram Blumbergam (1943-2016) noslēdz fotogrāfs Andrejs Strokins ar izstādi "Nezināmais dalāmais". Piedāvājam foto ieskatu izstādes atklāšanā.

Izstādē aplūkojamajos darbos vērojama rezonanse ar Blumberga darbiem un mākslinieka aizraušanās ar attēlu kolekcionēšanu, manipulāciju un kolāžu.

Abiem māksliniekiem fotogrāfija ir tuvs medijs, kas kļuvis par viņu pašu uzkrātās pieredzes turpinājumu. Tieši fotogrāfija ar zīmējumu "Ikšķile pie Daugavas", kā arī daļa no "Venēcijas grāmatas" attēlu un fotogrāfiju sērijas, kas tapusi 2004. gadā, laikā, kad Blumbergs strādāja Itālijā, rezonē ar Strokina mākslu.

Ilmārs Blumbergs to radījis, ļaujoties pilsētas noskaņām un izjūtām.

Projektam "#Blumbergs. Bezgalība" Andrejs Strokins veido jaunu darbu – kolāžas, kurās viņš strādā ar 60. – 80. gadu presē publicētiem attēliem, tos izoperējot no dabiskajām vidēm, kādreizējiem diskursiem, un montē jaunu realitāti, kurā ir "gan aizlauzta nostalģija, gan nevainīgs spēles prieks".

Andrejs Strokins (1984) ir viens to talantīgākajiem jaunajiem fotogrāfiem. Viņa pazīstamākā fotosērija "Cilvēki kāpās" veido tēlus, komentējot realitāti. Vietas, cilvēki un situācijas Rīgas apkārtnē Andreja Strokina skatījumā paceļas pāri ikdienībai vispārinājumu sfērā un atklāj mazliet smeldzīgu eksistences burvību. Andrejs Strokins ir kļuvis par Kauņas jauno fotogrāfu konkursa "Photo Star" uzvarētāju (2013) un ieguvis balvu Rīgas Fotobiennāles jauno fotogrāfu konkursā (2016).

Ceturtdien, 1. septembrī MVT Vasaras mājā, notiks Andreja Strokina autorvakars, kurā viesi tiks iepazīstināti ar mākslinieka darba koncepciju un tapšanas gaitu, kā arī varēs uzdot sev interesējošos jautājumus.

Tāpat, katru sestdienu, no plkst. 11.00 līdz 14.00 MVT Vasaras mājā bērni ir aicināti piedalīties izdevniecības "Liels un mazs" "Bikibuka" radošajās darbnīcās kopā ar mākslinieci Ūnu Laukmani. Tajās bērni izstādē piedāvāto žanru un tehniku iespējas risinās mazu dzejas-bilžu grāmatiņu formātā, iepazīstot gan mākslinieka Ilmāra Blumberga darbus, gan Vasaras mājas projekta "#Blumbergs. Bezgalība" autorus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!