Foto: DELFI
Ar īpašu pasākumu 4. jūnija vakarā atklāts mākslinieces Ingas Melderes darbs "Braunijs no Bruņinieku ielas" – apgleznota 19. gadsimta koka māja uz Bruņinieku ielas.

Pamestā māja – mākslas darbs ir veltīta mākslas projektiem, kas rosina domāt par pilsētnieku ikdienas gaitām, saziņas kodiem ielu sadzīvē un neizmantotās kultūrtelpas radošajām iespējām. Tās atklāšana aizsāk Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles (RIBOCA) starpgada publiskās mākslas programmu pilsētvidē – microRIBOCA.

Inga Meldere savu darbu "Braunijs no Bruņinieku ielas" veltījusi gan pilsētas koka arhitektūras vēsturei un restaurācijai, gan dialogam ar ielu mākslā un grafiti kustībā iesaistītajiem. Projekts ir tapis ciešā sadarbībā ar arhitektūras biroju un attīstītāju "K Kubā", kas ļāva pamesto koka namu un tā stāstu atdzīvināt. Arī nama apsaimniekotājam šis projekts aktualizē jautājumu par vēsturisko koka ēku kritisko stāvokli un to iespējamajiem un pozitīvajiem saglabāšanas scenārijiem.

microRIBOCA ir veidota, lai veicinātu rīdziniekos vietas piederības sajūtu un atraisītu radošo potenciālu, ko sevī slēpj ikdienas dzīve pilsētas publiskajā telpā. Starpnozaru pieredzē balstīti publiskās mākslas projekti, urbānās pētniecības pastaigas un citi pasākumi sniegs sociālās iesaistes rīkus, kas noderīgi kopīgās pilsētvides revitalizācijai.

Ēka – mākslas darbs atrodas Bruņinieku iela 14.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!