Foto: F64

Otrdien, 30. maijā, radošajā telpā "Free Riga" atklāta "ISSP Skolas" 2017. gada absolventu izstāde "Caurvējš", kas ir daļa no festivāla "Rīgas Fotomēnesis 2017" programmas, atklāj skolas pārstāve Ieva Raudsepa.

Izstādē jaunie fotogrāfi pēta tēmatus, kas rodas sadursmē starp indivīda iekšējo stāvokli un ārpasauli. Raudsepa skaidro, ka, lai gan fotogrāfija ir zināma ar spēju fiksēt taustāmo pasauli, izstādes autori mediju izmanto, lai atainotu savu realitāti.

Kā raksta skolas vadītāja Vaivode Gabaliņa, autoru darbos "netieši atspoguļojas mūsdienu nestabilais sociālpolitiskais konteksts, kas veido nemierīgu dzīves fonu. Katra telpas istaba šajā izstādē ir pārtapusi par savdabīgu autora iekšējās pasaules atspoguļojumu, rezultātā radot vienas paaudzes psiholoģisku portretu šī brīža aktuālajiem notikumiem".

Izstādē "Caurvējš" sevi piesaka jaunie mākslinieki Agnese Zvirbule, Arta Kauliņa, Elmārs Sedols, Jēkabs Pravornis, Kristaps Mednis, Kristīne Krauze Slucka, Laima Buša, Madara Gritāne, Margarita Ogoļceva, Mārīte Lempa, Mārtiņš Eglītis, Teiksma Jankava un Toms Harjo.

Izstāde aplūkojama līdz 22. jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!