Foto: Kristīne Madjare
Vieni no šā gada festivāla "Rīgas Fotomēnesis" īpašajiem viesiem ir ukraiņu mākslinieku duets Taņa Šheglova un Romans Novens jeb "Synchrodogs" , kuri ar savām sirreālajām fotogrāfijām ieguvuši starptautisku atzinību gan modes, gan mākslas pasaulē.

Mākslinieku izstādes atklāšana bija arī daļa no "kim?" laikmetīgās mākslas centra astoņu gadu jubilejas svinībām, kas notika 20. maijā Rīgā, Sporta ielā 2 jaunajās "kim?" telpās. Tur izstāde būs aplūkojama līdz pat 2. jūlijam. Savukārt dienu vēlāk – 21. maijā – "kim?" notika abu mākslinieku publiskā lekcija.

"Pievilcīgie attēli, kuros visbiežāk redzama pati Taņa dažādās savdabīgās pozās un tērpos gleznainās ainavās, nepakļaujas racionālam skaidrojumam. Viņu etīdes balansē starp reālo un iedomāto, vedot skatītāju neapzinātajā, dzīvnieciskajā, sapņainajā," mākslinieku daiļradi raksturo izstādes veidotāji.

Abu mākslinieku darbi publicēti modes un stila žurnālos "Vogue", "Vice", "Esquire", "Dazed", viņi sadarbojušies arī ar popzvaigzni Lady Gaga un ir uzskatāmi par modīgākajiem ukraiņu fotogrāfiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!