Foto: F64
Galerijā "Bastejs" 16. novembrī tika atklāta gleznotāja Rituma Ivanova personālizstāde "Savienot", kurā aplūkojami jaunākie mākslinieka darbi.

Pēc izstādes Rīgā daļa no gleznām piedalīsies starptautiskā laikmetīgas mākslas mesē "Scope" Maiami, ASV, no 29. novembra līdz 5. decembrim.

Izstādē Rīgā eksponēti darbi dažādos formātos, kuros mākslinieks pēta globālās apziņas būtību caur personisko pieredzi, kas ir gūta praktizējot meditāciju un vairāk interesējoties par apziņas paplašināšanās idejām.

Ritums Ivanovs tiek uzskatīta par vienu no Latvijas pamanākamajiem māksliniekiem, kuram ir izdevies iegūt starptautisko atzinību. Caur popkultūras, erotikas un nāves simbolikas aspektiem Ivanovs novēro dažādus cilvēka emociju un būtības stāvokļus. Mākslinieks strādā pašradītā svītrojuma triepienu tehnikā, kas apvieno popārta un reālisma glezniecības tradīcijas.

Ivanovam ir bijušas 25 personālizstādes visā pasaulē, viņš regulāri piedalās starptautiskās mākslas mesēs un viņa darbi ir atrodami 19 publiskās un privātās mākslas kolekcijās Latvijā un ārvalstīs. 2009. gadā pirmo reizi Latvijas mākslas vēsturē Ivanova glezna "Frame05" tika pārdota prestižajā "Sotheby's" izsolē Londonā, bruģējot ceļu uz starptautisku atzinību un apliecinot viņa daiļrades vērtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!